Шестима министри на крака в ЦИК – ще проведат среща за изборите

Снимка: БТА

В Централната избирателна комисия за днес е насрочена среща с представители на шест министерства във връзка с изборите на 27 октомври.

Шестимата министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на вота, ще обсъдят предложения на служебния кабинет, които засягат удостоверяването на машините за гласуване, пломбите за тях и хартия за отпечатване на бюлетините от устройствата.

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Регистрирани за изборите са 28 партии и 11 коалиции

За предстоящите предсрочни избори на 27 октомври 28 партии и 11 коалиции подадоха документи за участие. Предизборната кампания за седмите, в рамките на 4 години, парламентарни избори започва на 27 септември. ЦИК регистрира всички партии и коалиции, подали документите си в срок. До 14 септември, според условията на т. нар. "неприключила..

публикувано на 12.09.24 в 10:35

Вече можем да подаваме онлайн заявления за гласуване извън страната

От полунощ българските граждани вече могат да подават по електронен път през интернет страницата на Централната избирателна комисия заявление за гласуване извън страната на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, информират от ЦИК. Изтича срокът за подаване на документи на партии и коалиции в ЦИК за участие в изборите Онлайн..

публикувано на 11.09.24 в 09:55