ЦИК остави без разглеждане жалба на ДПС-Доган за разпределението в СИК в Долни Чифлик

Снимка: БГНЕС

Жалба за съставите на 14-те секционни избирателни комисии в община Долни чифлик, Варненска област, доведе до спорове в Централната избирателна комисия - дали трябва да има членове и на двете фракции на ДПС.

В крайна сметка с 11 гласа "за" и три "против" ЦИК реши да остави без разглеждане жалбата на независимия депутат Хюсни Адем от фракцията на Ахмед Доган.

Против решението гласуваха Савинч Солакова, Орхан Чаушев и председателката на ЦИК Камелия Нейкова.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

23-годишен е осъден за купуване на гласове в Плевен

В Плевен 23-годишен е осъден за купуване на гласове. От началото на октомври са задържани 14 души за нарушения на изборното законодателството, образувани са седем досъдебни производства, съобщиха от МВР. Подсъдимият се е признал за виновен и Районният съд го осъди на шест месеца при първоначален общ режим.  "Подсъдимият се призна за виновен в..

публикувано на 28.10.24 в 11:31
Делян Пеевски

"ДПС-Ново начало“ е втора сила в област Благоевград, разликата с ГЕРБ е над 11%

Коалицията на Делян Пеевски "ДПС-Ново начало“ е втора политическа сила в област Благоевград, но разликата с ГЕРБ е над 11 процента. Това показват данните при 100 процента обработени протоколи от проведените вчера извънредните парламентарни избори.  Седем партии и коалиции преминаха 4-процентовата бариера в Благоевградски избирателен район...

публикувано на 28.10.24 в 11:30
проф. Костадин Ангерлов и Димитър Николов

Димитър Николов отново пренареди листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново

Директорът на бившата медийна група на Делян Певски Димитър Николов за седми път пренареди листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново. От политическите формации в областта най-много са увеличили подкрепата си от партия "Има такъв народ", като са привлекли с 30 % повече гласове от вота през юни.  Димитър Николов с 2551-а преференции пренареди..

публикувано на 28.10.24 в 11:20
Ерол Мюмюн, кмет на Кърджали

Ерол Мюмюн: ДПС - "Ново начало" е с впечатляващи резултати (видео)

Резултатите ни са впечатляващи и изумяващи - това заяви кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, късно снощи след като стана ясно, че  ДПС - "Ново начало" е първа политическа сила в област Кърджали.  Мюмюн представи данни, според които "ДПС - Ново начало" 31 500 срещу 26 500 за Алианс за права и свободи на областно ниво. Пак според тези данни в Кърджали 54%..

публикувано на 28.10.24 в 10:59

При 99,03% обработени протоколи: 9 партии с депутати в 51-вото НС

Девет политически партии и коалиции ще влязат в 51-вото Народно събрание, показват междинните данни на Централната избирателна комисия при обработени 99,03% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане", "ДПС-Ново начало", "БСП - Обединена Левица", "Алианс за права и свободи - АПС", "Има такъв народ", МЕЧ и..

публикувано на 28.10.24 в 10:58

Кандидат от ГЕРБ-СДС е рекордьор по преференции в област Перник

Христина Георгиева от ГЕРБ - СДС отново е рекордьор по преференции в област Перник, а опитът на местните структури на „Продължаваме промяната” и „Демократична България” да пренаредят листата и така да отнемат шанса на Бойко Рашков за парламента за малко не се увенча с успех. С 2452 преференции Христина Георгиева от ГЕРБ- СДС е сигурен депутат, заедно с..

публикувано на 28.10.24 в 10:55
Делян Пеевски

Партията на Пеевски е втора политическа сила в област Благоевград

По-висока избирателна активност от предишните предсрочни парламентарни избори отбеляза област Благоевград. До урните вчера са отишли малко над 40 на сто от имащите право на глас.  Най-много от тях са подкрепили ГЕРБ - СДС -  30%.   Второто място е за ДПС - Ново начало с около 21 на сто. Трети, с голяма разлика от първия и втория в областта са..

публикувано на 28.10.24 в 10:34

ПП-ДБ изпаднаха на 5-о място в Бургаско

ГЕРБ-СДС са убедителният победител на изборите във 2-и МИР - Бургас. Това показват резултатите при 100% обработени протоколи. С 10 000 души е повишила резултата си партията в сравнение с изборите през юни. 37 634 души са гласували за ГЕРБ - СДС като разликата с втората партия - "Възраждане" е над 10 000  гласа.  С 16 533 гласа "Възраждане" де..

публикувано на 28.10.24 в 10:29

Тодор Петров: Вече няма рискови секции, има рискови общини

На тези избори дефинирахме точния брой на купените гласове. Това заяви пред БНР Тодор Петров, координатор на платформата "Ти броиш". " Един човек с 2% рейтинг, какъвто е Пеевски, взе 150 хиляди гласа – толкова има към момента.  Не просто се изкривиха резултатите. Ще наблюдаваме силно фрагментиран парламент, който няма да представлява волята на..

публикувано на 28.10.24 в 10:28

При 98,30% обработени протоколи: 9 формации в 51-вото Народно събрание

Девет политически партии и коалиции ще влязат в 51-вото Народно събрание, показват междинните данни на Централната избирателна комисия при обработени 93,27% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане", "ДПС-Ново начало", "БСП - Обединена Левица", "Алианс за права и свободи - АПС", "Има такъв народ", МЕЧ и..

публикувано на 28.10.24 в 10:26