Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нигяр Наим стана Учител на годината

Номинираните от Кърджали и председателят на СБУ към КНСБ в Кърджали
Снимка: Личен архив

Тази награда е за моите ученици и за моите учители. Това каза Нигяр Наим, преподавател в ЕГ „Христо Ботев“ в Кърджали, която получи наградата „Учител на годината“ в категория „Наставник“ в ежегодната класация на Синдиката на българските учители (СБУ) към КНСБ.

Тази година конкуренцията беше изключително голяма, номинирани в десетте категории бяха 136 учители и директори от цялата страна, съобщи председателят на СБУ в Кърджали Нели Арнаудова. „Изключително съм удовлетворена, че от номинираните трима колеги в различни категории, в една от категориите, „Наставници“, госпожа Нигяр Наим спечели голямата награда „Учител на годината“, каза синдикалният председател. Този конкурс „е един от най-силните в системата на образованието, който показва успехите на колегите и представя съответния регион на национално ниво и с всяка изминала година, а тази година беше двадесет и шеста, той става все по-желан за участие“, подчерта Арнаудова. Тя припомни и предишни носители от Кърджали на наградата „Учител на годината“ в различни категории.

Номинирани тази година от  Кърджали бяха освен Нигяр Наим, също Сюлейман Мустафа - заместник-директор в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий", Кърджали в направление  "Директори" и Иванка Марчева, учител по български език и литература в ОУ "Хр. Ботев", с. Миладиново в направление "Хуманитарно".

Според Нигяр Наим много са учителите, които заслужават труда им да бъде оценен високо, но те, самите, или техните колеги трябва да имат смелостта да заявят това и да се номинират за наградата. „Във всички случаи това е една хубава традиция, въпреки че бих искала и бих се радвала, ако другият път, независимо кой ще е догодина, имената от нашия регион да бъдат повече, защото сега бяхме само трима“, каза Наим. Тя отчита като успешни последните няколко години, в които е работила по преводи и създаването на учебни помагала за подобряване преподаването на немски език, а и не само. Тази награда е на моите ученици, „защото всичко, което аз имам като учител е благодарение на тях“, категорична е Нигяр. „Тази награда е и отговорност. Винаги, когато получавам каквато и да е награда, дори да е едно „благодаря“ от ученик, аз си казвам, че това е награда за моите учители. Моят баща също е бил учител. Имала съм прекрасни учители. И в самата номинация написах, че тази награда ще бъде за моите учители, защото съм сигурна, че на небето ме гледат и ми се радват“, не крие емоциите си Нигяр Наим.

Интервютата са в прикачените звукови файлове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Декаризация

Ръст в изследванията за лаймска болест отчитат специалистите

Всеки десети кръвен тест за лаймска болест е с положителен резултат. Това показват данните от изследвалите се за лаймска болест пациенти през месеците април, май и юни т. г. в една от големите лаборатории в София и в страната.  Направените кръвни тестове в този период са 3451 като при 343 от тях резултатът е положителен. За същия период на миналата..

публикувано на 06.07.24 в 16:32
Диян Стаматов

Има "глад" за учители по математика и физика, алармират школски директори

За недостиг на  учители по математика и физика алармират директори на училища. Тенденцията е от последните 3-4 години, а освен учители по математика и физика, липсват преподаватели и по химия и биология. Диян Стаматов - директор на 119 Средно училище в София, и председател на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета на България заяви,..

публикувано на 06.07.24 в 16:02
Протест в с. Дрангово, общ. Кирково.

Жители на Дрангово излязоха на протест, за да запазят училището (видео)

В навечерието на 100-годишнината от отваряне на първото светско училище в кирковското село Дрангово над 50 жители излязоха на протест пред ОУ "Васил Левски" в центъра на селото. Дранговчани протестират решението на общински съвет Кирково за закриване на школото. Хората от селото казват, че ако решението не се отмени ще предприемат по мащабни протести...

публикувано на 02.07.24 в 18:24

Какво се случва в ДПС?

"Чистка е за тези, които са свикнали с начина на работа в партията, а ново начало - за почетния председател Ахмед Доган", каза журналистът Тайфур Хюсеин за процесите в ДПС. След изборите бяха отстранени знакови лица от ДПС – Рамадан Аталай, Фелиз  Хюсменова и др. Организации се възпротивиха и изпратиха писмо до Ахмед Доган с призива да се намеси в..

публикувано на 02.07.24 в 17:20
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Избират новия български патриарх (Обновена)

На балотаж между Врачанския митрополит Григорий и Видинския митрополит Даниил ще бъде избран новият български патриарх, показа преброяването на бюлетините на делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор в София, предаде БТА. Резултатите от гласуването съобщи наместник-председателят на Светия синод - Врачанският..

обновено на 30.06.24 в 12:01

КЕВР окончателно определя цените на тока за бита, парното и топлата вода

Комисията за енергийно и водно регулиране ще приеме днес окончателното си решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода.  Очаква се минимално поскъпване с около процент и половина на електроенергията и поевтиняване с около 8 процента и половина на топлоенергията. Цените ще влязат в сила от утре и ще важат за..

публикувано на 30.06.24 в 10:16

Интензивен трафик на "Маказа", както и на другите пунктове с Гърция и Румъния

Към 9.30 часа опашката в посока Гърция на ГКПП "Маказа" е над 2.5 километра. В посока България движението е спокойно. Интензивен е трафикът на изход на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове с Румъния и с Гърция, съобщиха от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. На границата с Румъния трафикът е интензивен на изход за..

публикувано на 30.06.24 в 09:36