Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори протест готвят рибарите от Момчилград

Втори, по-мащабен протест, подготвят риболовци от Момчилград, ако не бъдат изпълнени исканията им за оставки на директора и заместник-директора на Дивечовъден участък "Студен кладенец". Миналата събота рибарите изразиха недоволството си в Момчилград срещу ръководството на Еленовото стопанство, което упражнявало, според тях, тормоз спрямо риболовците и ги гонело от брега на яз. "Студен кладенец". Протестиращите поставиха ултиматум до петък двамата ръководители да освободят постовете си. 

"Няма нищо до момента. Все още чакаме отговор. Нашето търпение ще бъде до петък. След това се вдигаме отново... Категорични сме. Ако до петък ги няма оставките, се събираме 500 човека на воден и сухопътен  протест в Еленовото стопанство", заяви за Радио Кърджали организаторът на протеста Боян Топалов.

Според него няма как на брега на язовира рибарите да пречат на елените. "Ние помагаме. Не отиваме, за да вдигаме шум. Почистваме. Винаги сме се грижили за този язовир", каза Боян Топалов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Дискутират психичното здраве на подрастващите в Кърджали

Кръгла маса по повод Международния ден на психичното здраве се организира на 4 октомври в Кърджали с участието на медицински специалисти, училищни педагози, лекари и гост лекар детски клиничен психолог. Тя ще се състои в конферентната зала на хотел Кърджали от 10 часа, а организатор е Общинският съвет по наркотични вещества. Повече по..

публикувано на 03.10.24 в 11:33

Иванка Караколева: КНСБ настоява Конвенция 190 да бъде ратифицирана

КНСБ настоява Конвенция 190 да бъде ратифицирана и да се въведат нейните изисквания в текущото българско трудово законодателство. Конвенцията е на международната организация на труда и е за премахване на насилието и тормоза в областта на работното място.  "До момента ние нямаме ясна дефиниция за насилие и тормоз на работното място. Тоест..

публикувано на 02.10.24 в 16:02

Беркант Барзат: Трудна задача ще се окаже назначаването на СИК

РИК-Кърджали регистрира кандидат за депутат от листата на парламентарно представена политическа партия, на който по-рано отказа регистрация. Това стана след намесата на ЦИК.  "Отказахме регистрация заради това, че не е живял в последните 18 месеца в България - такава информация излезе в справката, която направихме. Те обжалваха и ЦИК отмени нашето..

публикувано на 30.09.24 в 18:01

Мисия екскурзовод: Веселина Кючукова и съпругът й - от студентската любов до туристическите маршрути

Веселина Кючукова и съпругът й Георги са от малкото сертифицирани екскурзоводи в областта.  Запознават се като студенти по време на археологически разкопки.  Любовта им прераства в семейство с двама сина. По повод 27 септември, обявен за Световен ден на туризма, с Веселина Кючукова си говорим за туризъм, достатъчна ли е рекламата,..

публикувано на 27.09.24 в 15:57
Снимка Фейсбук

Не подценявайте запотяването на стъклата в автомобила, това може да е предпоставка за катастрофа

Есента настъпи, с нея идват и дъждовете, а  с тях и един много неприятен, даже досаден проблем, който може и да е опасен, а именно - запотяването на стъклата на автомобила. Наглед може и да се стори за някого маловажно, но знаем, че  понякога малкото камъче може да преобърне каруцата, защото и запотяването на стъклата може да  създаде предпоставка..

публикувано на 24.09.24 в 13:48

Александър Секулов: Имам блян за Източните Родопи

Последните си книги "Възхвала на провинцията" и "Корабът на сирените"   ще представи на фестивала "Мистериите на Хухла 2024" писателят, драматург и публицист Александър Секулов . Това ще се случи в първия ден на културните празници, 21 октомври, събота в двора на Костадин-Георгакиевата къща веднага след откриването на изложбата на автентични..

публикувано на 18.09.24 в 14:55