Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На "Капитан Андреево" задържаха над 3 кг кокаин

Част от задържания кокаин
Снимка: Пресцентър Агенция "Митници"

Кокаин за над 1 000 000 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

Митническите служители на "Капитан Андреево" откриха над 3 кг кокаин на стойност над 1 млн. лева при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната. Случаят е от миналия четвъртък, когато на трасе „Изходящи товарни автомобили“ пристига товарен автомобил с турски регистрационен номер, управляван от турски гражданин. ТИР-ът пътува от Нидерландия и Германия през България за Турция. Селектиран е за щателна митническа проверка. 

В хода на контролните действия митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ откриват, че в хладилника, намиращ се в шофьорската кабина под хранителни продукти,  са укрити три пакета, опаковани със стреч фолио. При отваряне на един от пакетите установяват наличието на бяло прахообразно вещество, което при направен полеви тест е реагирало положително на кокаин. Общото установено и задържано количество кокаин е 3240 грама на стойност 1 018 656 лева, оценен за нуждите на съдебната система, информират от пресцентъра на Агенция "Митници". Оттам уточняват, че нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата.

По време на проверката  водачът е направил опит да избяга в посока Турция като е задържан от митническите служители. 
По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Този следобед в Окръжен съд – Хасково ще се гледа мярката за неотклонение на задържания 51-годишен турски гражданин. Прокуратурата е поискала "задържане под стража".


По публикацията работи: Станислава Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Кърджали пръскат срещу комари и кърлежи

Днес и утре, от 21:00 до 06.00ч.  ще се извърши пръскане срещу комари и кърлежи в град Кърджали. тази вечер ще бъдат третирани площи на територията на целия град - паркове, зелени площи , междублокови пространства в централна градска част, а утре, 22 август в  кварталите. Желателно е в посочения период гражданите да не излизат на открито и да затворят..

публикувано на 21.08.24 в 09:57

Смолян e домакин на арт фестивала "Празник на цветовете"

Арт фестивала "Празник на цветовете" ще се проведе за трета поредна година в Смолян, съобщават от общината. Фестивалът ще започне на 27 и ще продължи до 29 август тази година, а мястото на провеждане е двора между галерията, музея и библиотеката. Предвидените прояви ще започват в 15 часа и ще продължават до 18 ч. Организатори на събитието са Община..

публикувано на 21.08.24 в 09:50

След неуспешния опит за ново служебно правителство министрите заседават

Служебното правителство ще заседава за първи път след като президентът Румен Радев отказа да подпише указ за ново служебно правителство заради казуса около Калин Стоянов. В предварителния дневен ред има осем точки. Доклади и проекти на решения са в дневния ред на служебното правителство с премиер Димитър Главчев, което се събира за първи път, след като..

публикувано на 21.08.24 в 08:53

Времето ще е слънчево, но на отделни места ще превали и прегърми

Днес атмосферата остава неустойчива. Главно в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над Източна България ще преобладава слънчево време, но на отделни места и там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен..

публикувано на 21.08.24 в 08:50
Три от отсечените дървета са на били на общински тротоар

Строители отсякоха четвърто дърво в кв. "Студен кладенец", общината ще проверява има ли разрешителни

Четвърто поред дърво отсякоха строители на ул. "Брацигово" в кв. "Студен кладенец". Общината ще проверява има ли строителната фирма разрешително да премахва дървета. Във вторник сутринта строители са отсекли още едно дърво на ул. "Брацигово" 4 в кв. "Студен кладенец" в Кърджали, за премахването на което не са показали разрешително от името на общината,..

публикувано на 20.08.24 в 19:16

Костадин Тотев е новият управител на ВиК – Смолян

Тотев бе представен днес пред служителите на дружеството от заместник областния управител Красимир Даскалов.  Тотев посочи, че на първо място ще се заеме с възстановяване на нормалното водоподаване за населението, тъй като са недопустими аварии като тези в Мадан, Девин, Малка Арда и Павелско. Първоначалната информация е,  че предприятието е доста..

публикувано на 20.08.24 в 18:00

Без решения завърши заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС

Без решения завърши заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС. На срещата в лятната резиденция на Ахмед Доган в парка "Росенец" е обсъдено, че служебният кабинет, който предстои да бъде съставен, трябва да е без зависимости. От ДПС заявиха, че подкрепят президентската институция като важна и легитимна. Не е ясно дали на заседанието днес е..

публикувано на 20.08.24 в 17:30