Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инспекцията по труда започна проверка на сватбения салон

Снимка: Инспекция по труда

Инспекцията по труда започна проверка във връзка с инцидента с паднал таван в сватбен салон снощи в Кърджали. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали директорът на институцията Катя Филипова.

"Към момента не сме установили кои от пострадалите са работещи в обекта. Ако сред пострадалите има и пострадали работници от дружеството, стопанисващо обекта - те ще бъдат обект на нашия контрол. Ако няма работещи, тогава проверяваме изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. Осигуряването на безопасни условия на труд също е обект на контрол, който тепърва ще бъде осъществен след представяне на съответните документи", обясни Катя Филипова. 

Тя не се ангажира със срок на проверката, защото "случаят е тежък и вероятно с приоритет са наказателните и правораздавателните органи, пред които първо следва да се представят всички разрешителни, строителни книжа и други документи".

Законоустановеният срок е два месеца и най-вероятно инспекторите ще приключат проверката за това време, предположи директорът на "Инспекцията по труда" в Кърджали Катя Филипова.

По публикацията работи: Станислава Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Метин Хафъзсалим: Намаляват безработните в област Кърджали, макар и минимално

Област Кърджали се нарежда на 21-ва позиция по показателя равнище на безработица сред 28-те области в страната, каза  Метин Хафъзсалим, директор на Дирекция "Бюро по труда" - Кърджали. В интервю за Радио Кърджали той обеляза, че към края на месец септември броят на регистрираните безработни лица в бюрата по труда от област Кърджали е 4472,..

публикувано на 23.10.24 в 13:57

Д-р Кирчев: Сега е момента за противогрипни ваксини

Д-р Кирчев: Сега е момента за противогрипни ваксини Макар че все още сме далеч от грипна епидемия, която обикновено ни застига в края на януари и началото на февруари, за да се предпазим, е хубаво да дадем време на организма да създаде имунитет след ваксиниране. Това е особено важно за хората в напреднала възраст и такива с хронични..

публикувано на 22.10.24 в 13:34
Христо Димитров

Христо Димитров: „Теория за алтернативната загуба“ променя живота на човека

Всяка година ще идваме в Кърджали, за да правим такъв вълнуващ спектакъл. Това обеща Христо Димитров, хореографът и продуцент на световноизвестния фолклорен ансамбъл „Българе“. Повече от 20 години танцьорите разнасят славата на неповторимия български фолклор по сцените, както у нас, така и в чужбина, включително и на Бродуей. В..

публикувано на 22.10.24 в 01:33

"Операция: Плюшено мече" търси ментор за Хавиер от Кърджали

Сдружение „Операция: Плюшено мече“ търси доброволец, който да стане ментор на младеж в неравностойно положение от Кърджали. Хавиер е на 14 години. Доскоро е живял в Испания. Сега е в Кърджали. Тренира баскетбол и мечтае да стане професионален спортист. „Много интересен младеж и с него работата ще бъде много интересна“, коментира за..

публикувано на 20.10.24 в 17:06
доц. д-р Дора Янчева

Доц.д-р Дора Янчева: Науката в Кърджали се отличава със специфичност и оригиналност, което я прави уникална

Научните работници в Източните Родопи отбелязват тази година два юбилея - 80 години от създаването на Съюза на учените в България и 40 години от учредяването на клона на съюза в Кърджали. Тържествена сесия ще бележи двете събития. Тя ще се проведе на 15 октомври в конферентната зала на хотел „Арпезос“ от 17.30 ч. и ще бъде под патронажа на..

публикувано на 15.10.24 в 08:47
 Мария Митева

Мария Митева: Активното и целенасочено сътрудничество между учители и родители е от ключово значение за успеха на учениците

 Разработка на тема „Съвместната работа между учители и родители на деца с изявени дарби“  на извоюва една от наградите в конкурс за успешни практики за образователната интеграция и приобщаването на деца и ученици от уязвими групи.  Конкурсът беше организиран от Министерството на образованието и науката, а разработката й беше отличена сред..

публикувано на 12.10.24 в 16:52