Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ настоява всяка година да се прави оценка на линията на бедността

Снимка: архив

 Целта на настояването на КНСБ ежегодно да се прави оценка на линията на бедността е да се прецени дали тя покрива минимални потребности, които да гарантират определен социален минимум на лице от домакинството. Тази позиция са изразили представители на синдиката на заседанието на Комисията по доходи и жизнено равнище към Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Правителството предлага официалната линия на бедност за 2025 година да бъде 638 лева вместо досегашните 526 лева. Бизнесът приема този размер, но синдикатите искат по-висока сума.

Предложението на КНСБ е при ежегодната проверка на адекватността на линията на бедност да се прави съпоставка със специално разработена потребителска кошница, която да гарантира социалния минимум на лице от домакинството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Новата учебна година бе открита във филиал „Любен Каравелов“ на Пловдивския университет

С тържествена церемония във филиала на Пловдивския университет в Кърджали – „Любен Каравелов“, бе дадено началото на новата академична година.  По традиция прозвучаха химните на България, ЕС и на филиал „Любен Каравелов”. Директорът на филиала доц. д-р Елисавета Семерджиева поздрави присъстващите и пожела на студентите успешна учебна година.  За БТА..

публикувано на 12.09.24 в 09:47

Започва имунизационната кампания срещу Covid-19

Започва имунизационната кампания срещу Covid-19 за есенно-зимния сезон 2024/2025 г., съобщиха от здравното министерство. Приложението на новите ваксини ще бъде безплатно и започна от днес в цялата страна в кабинетите на Регионалните здравни инспекции и общопрактикуващите лекари. От доставените количества, 80 640 дози са предназначени за..

публикувано на 11.09.24 в 16:41

Румен Радев: Извън Европейският Съюз, Турция е най-големият търговско-икономически партньор на България

Президентът Румен Радев, каза, че Турция е най-големият търговско-икономически партньор на страната ни извън Европейския съюз.  Началото на проекта днес е свидетелство за възходящата тенденция в развитието на двустранните отношенията между България и Турция, която е най-големият търговско-икономически партньор на страната ни извън Европейския съюз...

публикувано на 11.09.24 в 13:27

Навършват се 23 години от атентатите на 11 септември 2001

Днес се навършват 23 години от смъртоносните атаки на 11 септември 2001 г. срещу Световния търговски център в Ню Йорк и Пентагона. При атаките от 11 септември 2001 година терористичната мрежа "Ал Кайда", оглавявана от саудитеца Осама бин Ладен, похитители превзеха едновременно 4 граждански самолета. Два от тях удариха кулите близнаци на Световния..

публикувано на 11.09.24 в 08:50
класна стая

95 първокласници в община Момчилград ще получат безплатни ученически пособия

Безплатни ученически пособия от първа необходимост ще получат в първия учебен ден първокласниците в община Момчилград. Те са 95 и за всеки един от тях общинската управа е осигурила комплект, който включва скицник, тетрадки, гланцово блокче, цветни моливи, флумастери, химикал, пластилин, химикали, ножица, молив, гума. Във всеки комплект има послание от..

публикувано на 10.09.24 в 15:05

Забавеното влизане в Еврозоната е най-големият ни проблем според Кольо Парамов

Най-големият ни проблем е, че забавихме влизането в Еврозоната с 10 -15 години.  Това каза в коментар за Радио Кърджали финансовият експерт и бивш ревизор на Българската народна банка Кольо Парамов: "Липсата на възможност ние да влезем в Еврозоната ни докарва в един допълнителен, тежък ресурсен план, който не се знае по какъв начин, каква връзка и..

публикувано на 10.09.24 в 11:40

Резултатите от матурите в професионалните училища са значително по-ниски от тези в профилираните

Абитуриентите от професионалните училища продължават да се представят доста по-зле на матурата по български език и литература в сравнение със своите връстници от останалите гимназии. Това показва анализ на Института за пазарна икономика въпреки че за втора поредна година разликата в успеха е намаляла. Макар и само с 5 стотни, разликата..

публикувано на 08.09.24 в 17:06