Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха кражба на тротинетка

Снимка: Радио ВИДИН

Кражба на тротинетка е разкрита за часове от полицаи от РУ-Кърджали. Индивидуалното електрическо превозно средство било оставено от собственика пред търговски обект в Кърджали и откраднато оттам вчера, съобщиха от пресцентър на ОД на МВР. След сигнал и предприети действия за разкриване на престъплението като съпричастни към случая са задържани двама – 22-годишна жена и 19-годишен. Тротинетката била продадена в Хасково, открита е и иззета. Сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали продължава работата по случая.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Президентът ще се включи в годишната среща на държавните глави от групата "Арайолуш"

Президентът Румен Радев ще се включи в годишната среща на държавните глави от групата "Арайолуш" по покана на полския си колега Анджей Дуда. Във Варшава президенти от Европа ще разгледат възможностите за задълбочаване на трансатлантическите отношения. Темата е приоритет на полското председателство на Съвета на Европейския съюз, което започва на първи..

публикувано на 10.10.24 в 09:38

200 млн. обезщетение от т.нар. "украинска помощ" получават земеделците

Земеделските производители, засегнати от вноса на аграрни култури от Украйна, ще получат отпуснатите от правителството 200 млн. лв. обезщетение от т.нар. "украинска помощ".  За възможностите и сроковете за изплащане на останалите 125 млн.лв. от договорените средства, земеделците ще разговарят във Финансовото министерство с вицепремиера и министър на..

публикувано на 10.10.24 в 09:35

С новите ваксини срещу подварианта JN.1 на Covid-19 са имунизирани близо 12 000

Близо 12 000 души са имунизирани с новите варианти на ваксините срещу подварианта JN.1 на COVID-19 са ваксинирани 11 983 желаещи. Това съобщи БТА, цитирайки информация от Министерството на здравеопазването. Ваксинацията с тях започна в началото на септември. В първите две седмици след доставката на новите дози ваксина бяха имунизирани 3264 души,..

публикувано на 10.10.24 в 09:15

Денят ще е предимно слънчев

Днес времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в Кърджали 26° , Хасково 29°,  а в Смолян 20°.

публикувано на 10.10.24 в 08:35
Регионален исторически музей Кърджали

Пътуваме в миналото в историческия музей в Кърджали на 18 октомври

"Екскурзия в миналото" организират Туристическият информационен център към община Кърджали и Регионалният исторически музей. Тя ще се проведе на 18 октомври в музея и е посветена на 21 октомври - Деня на освобождението на Кърджали и включването в пределите на българската държава . Директорът на Регионалния исторически музей Даниела Коджаманова с..

публикувано на 09.10.24 в 15:57

Двама се облякоха с 13 килограма контрабандно злато

Недекларирано злато във вид на кюлчета, скрити в колани около кръста на двама пътници, задържаха митнически служители на Митнически пункт Капитан Андреево.  На 07.10.2024 г. пристига лек автомобил с румънска регистрация, в който пътували от Румъния през България за Турция водачът и неговият спътник. Митническите служители селектират превозното средство и..

публикувано на 09.10.24 в 15:31

Момичета от Момчилград се класираха за републиканските финали по тенис на маса

Силно начало на новия сезон в първенството по тенис на маса отбелязаха състезателите на Спортен клуб "Родопи" от Момчилград. На Националния турнир „Млад олимпиец“ за Купата на България, който се проведе в Панагюрище представителките на Момчилград при девойките Есел Ибрахим и Елиф Ибрям заеха трето и пето място и се класират директно за финалите на..

публикувано на 09.10.24 в 14:07