Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Извън протокола" - Николай Петров

Не остана медия, която да е безразлична към твърдението на жител на Сопот, че някъде в Средна гора е паднал метеорит вчера. Според част от слуховете тялото  било голямо колкото пералня. 

Като чу размера на метеорита директорът на Роженската обсерватория Николай Петров излезе от протокола: 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Няма подоходна политика, демографията го показва

„Увеличението на минималната работна заплата на 1077 лв. от 2025 г. ще подобри живота на една част от населението на страната ни, въпреки това тя е далеч от жизнения минимум. Работодателите няма да успеят да задържат висококвалифицирани работници, ако техните доходи се изравнят с тези на нискоквалифицираните. Това също така показва, че и те са..

публикувано на 24.10.24 в 10:28

80% от студентите на ТУ желаят реализация и кариера в България

Заместник-ректорът на ТУ –София по Международна дейност и интеграция проф. Лидия Гълъбова откри 18-то издание на традиционния форум „Ден на кариерата“- Пловдив. Изложението се провежда по инициатива на ръководството на филиала и на „Център Кариера и възпитаници“ на ТУ-София в централното фоайе на IV-ти учебен корпус на ул.“Цанко Дюстабанов“ 25  с..

обновено на 23.10.24 в 20:25

Далеч сме от единна политика на БРИКС срещу Запада

"Такава група като Русия, Иран и Китай има едни икономически и политически интереси. Останалите страни имат различна икономика, различна свързаност със Запада и е сравнително трудно тази групировка да има някаква единна политика". Това каза икономистът проф. Ганчо Ганчев за страните в БРИКС. Форум на организацията се провежда в руския град Казан...

публикувано на 23.10.24 в 16:50

От показните акции не може да се очаква сериозна ефективност

Защо години наред никой не смее да каже за кои партии се купуват гласове? Защо разследванията не помагат купувачите на гласове да бъдат осъждани? Питаме бившия  министър на вътрешните работи и действащ адвокат Емануил Йорданов. „Аз винаг исъм бил против показните акции и не мисля, че от тях може да се очаква някаква сериозна ефективност. Не..

публикувано на 23.10.24 в 16:49
Проф. Красимир Калинов

Избори ще има, докато не избухне нещо в обществото

МВР-акциите и редовните социологически проучвания на общественото мнение преди вота поощряват или отблъскват гражданите да отидат да урните? Защо очакваме пореден отрицателен рекорд с избирателната активност тази неделя? Има ли дъно (не)представителността на политическата класа?  Според математика и социолог проф. Красимир Калинов, който е бивш..

публикувано на 23.10.24 в 16:35