Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима съветници сядат в депутатските банки

| обновено на 30.03.17 в 16:15

Четирима съветници от местния парламент в Пловдив стават депутати в 44-то Народно събрание. Това са Спас Гърневски като депутат от ГЕРБ, Теодора Халачева от БСП, Александър Сиди от ВМРО, който влиза с мандат на Обединените патриоти и Димитър Георгиев от Земеделски съюз "Ал. Стамболийски“, част от новата коалиция „БСП за България“. 

На днешната сесия на Общинския съвет новите депутати бяха аплодирани и поздравени от досегашните си колеги. Поздрав към тях отправиха  председателката на местния парламент Савина Петкова и кметът Иван Тотев. Пожелавайки „На добър час“ на новите депутати, кметът изрази надежда някой от тях да стане и министър и пожела да работят за Пловдив с удвоена енергия.

Няма по – добър защитник на интересите на младите хора от човек, който е на тяхната възраст“, обяви Теодора Халачева от БСП, която е най – младият общински съветник в Пловдив и става депутат. По думите й, време е младите хора да бъдат двигател на процесите в България, а не само потърпевши. Халачева посочи, че приоритетите й като депутат ще са образованието на младите хора и тяхната реализация. Затова ще работи за създаването на стажантски програми и за диалог между бизнеса и висшите училища. Каузата Пловдив Европейска столица на културата ще е една от първите ми задачи, допълни Теодора Халачева и отбеляза, че това е отличие не само за Пловдив, но и за цялата страна.

Пловдив ще е моята кауза и в парламента“, обяви Спас Гърневски от ГЕРБ и подчерта, че като депутат се чувства представител на Общинския съвет, на кмета и на неговия екип и те винаги могат да разчитат на съдействие от негова страна. Гърневски посочи, че на преден план ще е домакинството на Пловдив като културна столица на Европа през 2019-та година, тъй като времето наближава. Има и големи инфраструктурни обекти, по които трябва да се работи заедно с останалите пловдивски депутати, отбеляза Спас Гърневски. С уговорката, че е твърде рано и темата не е коментирана, той заяви, че би се чувствал силен като член на парламентарната комисия по местно самоуправление, тъй като 27 години е работил в тази област.

Да се отпуснат пари за проекта „Модър - Царевец“, един болен проект за Пловдив, който трябва да бъде решен в най – скоро време. Това ще поиска още в първите си дни като депутат Александър Сиди от Обединените патриоти, който досега беше общински съветник от ВМРО. Друг от приоритетите му ще е премахването на ж.п. линията в центъра на Пловдив. Има много инициативи, които могат да се направят чрез парламента и натиск върху новото правителство, подчерта Александър Сиди.

За възраждане на земеделието и животновъдството в Пловдивска област обеща да работи Димитър Георгиев от Земеделски съюз "Ал. Стамболийски“, който става депутат от новата коалиция „БСП за България“. Пловдивският край има богати земи, които трябва да се работят и за това трябва да се дава път на младите, смята Георгиев. Той ще работи за справедливо разпределение на земеделските субсидии и специално подпомагане на младите фермери. Да работи за спорта и образованието на младите хора ще е друг приоритет на Димитър Георгиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
проф. Александър Маринов

Политическият разпад започна отдавна, засяга цялата система

„Отдавна е започнал политическият разпад и той засяга всички партии, в това число и така наречените системни партии, тоест тези които са по-стари. Но трябва да отбележим, че точно тези системни партии породиха кризата в системата. Но за съжаление, от същите болести, практически са заразени и новите формации, което показва, че системата е..

публикувано на 10.09.24 в 09:37

Пожарникарите изпращат тежко лято

„ Пожарите през топлия сезон в сравнение с другите лета не са нараснали като статистически брой, но техните мащаби са много по-значителни “ – заяви на откриването на Седмицата на пожарната безопасност в Пловдив старши комисар Васил Димов. „ Горските пожари се развиват много бързо и често се превръщат в бедствие, за което тази..

обновено на 09.09.24 в 13:15

Партиите трудно говорят с хората, дори и с твърдите си избиратели

Трудно е вече да разбрем стратегиите на двете крила на ДПС, както и подходът на ЦИК за регистрацията им, което вече е проблем, каза в предаването "Точно днес" политическият анализатор, експерт по изброни системи Даниел Стефанов. Той предположение, че и двете фракции търсят резервни варианти за участие на изборите без партията ДПС. Това ще донесе щети..

публикувано на 09.09.24 в 11:57

Опитът ще помогне на РИК, но проблем има с техническите екипи

Председателите на 16 и 17 РИК за Пловди- град и Пловдив- област Калоян Сухоруков и Янко Радунчев очакват опитът от честите избори да осигури спокойна работа на изборната администрация за вота на 27 октомври. По думите и на двамата проблем отново ще са съставите на СИК. Те изтъкват недостатъчната компетенстност на членовете, въпреки повишеното..

публикувано на 09.09.24 в 10:20

22-годишният Емануел има нужда от помощ, за да проходи

22-годишен младеж от Пловдив има нужда от помощ. Емануел Мишев е претърпял тежка катастрофа през месец май и по чудо е оживял. В резултат на инцидента се е наложило да бъде ампутиран единият му крак. След множество операции момчето най-накрая започва рехабилитация и му предстои протезиране. Майката на 22-годишния Емануел Нина Мишева е човекът,..

публикувано на 09.09.24 в 10:05