Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Динк не искат нито цех за ковчези, нито инсинератор

| обновено на 28.03.18 в 09:43

Жителите на село Динк, община Марица, тази вечер се събират на общоселско събрание в читалището. Поканата е от кмета Йосиф Асенов. 

Очаква се те да изразят своите притеснения и недоволство от построяването в селото на цех за ковчези. Той е по идея на инвеститора, който се отказа от строежа на инсинератор в Куклен.

На събранието е поканен и Димитър Иванов, кмет на община Марица. 

Хората в писмо отбелязват, че според тях въпросите са няколко:

 – защо кметът на Динк не знае какво се случва, когато преди дни заедно с инвеститора е потърсил среща със собственика на бившия цех за ракия?

 – защо инвеститорът буквално предприема стъпки за строеж, без никой да е разбрал или видял инвестиционно намерение за терена,  граничещ буквално с кварталните къщи?

 – кой ще гарантира на жителите на Динк, че по „случайно“ стечение на обстоятелствата същото няма да прерасне в намерение за инсинератор, на принципа в Куклен (все пак става въпрос за един и същ инвеститор)?

От своя страна инвеститорът Петко Божков заяви пред Радио Пловдив, че няма да строи на мястото нито цех, нито крематориум. Не отговаря на истината теражираната теза за строеж, нищо вярно няма, единственото вярно е, че преди 20 дни купихме една полупорутена сграда, боядисахме само покрива, обясни собственикът на фирмата "Фундамент" ООД.

Закупихме сградата, но на този етап не е ясно какво точно ще бъде предназначението, обсъждаме пет-шест идеи, каза Божков. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Биохраните влизат в менюто на детски и социални заведения

Биохраните от тази есен ще са задължителна част в менюто на училища, детски градини, здравни и социални заведения. Това  е регламентирано в Наредба за екологичните изисквания на продуктите, предмет на обществени поръчки на Министерство на околната среда и водите, съобщи за програма "Точно днес" Стоилко Апостолов, председател на фондация за..

публикувано на 27.08.24 в 10:23

Политиците да паднат на колене пред народа, за да гласува той

Вторият служебен кабинет на Димитър Главчев, който се очаква да положи клетва пред НС, и предстоящите избори на 27 октомври коментираме с изборния експерт проф. Михаил Константинов . Експертът каза, че започва подготовката за поредните предсрочни избори, където основна роля ще играят отново изборната администрация, Министерски съвет, като МВР има..

публикувано на 27.08.24 в 09:44
Къщата-музей на полк. Серафимов

Подменят ВиК мрежата в три села от община Брезово

Започна подмяната на част от водопроводната мрежа в Свежен, Розовец и Пъдарско в община Брезово. Жителите на трите села от години чакат да бъде решен въпросът с питейната вода. А едно от най-засегнатите от липсата на вода села е Зелениково. Тежка заради засушаването е ситуацията с безводието в селата до Средна гора  -Свежен, Зелениково,..

публикувано на 27.08.24 в 09:42

Изход от кризата трябва да се търси във всички посоки

"Няма никакво значение кой е министър на вътрешните работи, ако той е излъчван от определени политически фигури или фигури, стоящи зад конкретни политици. Няма значение дали ще се казва Калин Стоянов или Стоян Калинов, а каква политика води. И ако този нов човек води старата политика да се толерират купувачи на гласове, мрежи, които контролират вот и..

публикувано на 26.08.24 в 11:30

Президентът одобри кабинета "Главчев 2", изборите ще са на 27.10.

Димитър Главчев предложи  директора на Националната полиция Атанас Илков за служебен министър на вътрешните работи .  Илков ще замени на поста Калин Стоянов. Втората промяна в състава на Министерски съвет с министър-председател Димитър Главчев е външният министър . За него Главчев предлага поста да поеме Иван Кондов . Президентът Румен Радев..

публикувано на 26.08.24 в 10:18