Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антиизточна коалиция цели фалита на превозвачите ни

Протести в София и Брюксел до края на нашето европредседателство обеща евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, ако не се промени директивата за командированите работници. Тази директива засяга над 66 000 български работници от транспортните фирми – посочи Джамбазки. 

Той допълни, че антиизточна коалиция, водена от френския президент Еманюел Макрон, цели да фалира българските предприемачи.

Джамбазки визира опита на някои държави от Западна Европа, начело с Франция и президента Макрон, да променят по такъв начин правилата в Директивата за командированите работници, че да направят невъзможно предприемачеството от Източна Европа.

"Българските евродепутати успяха да постигнат една малка победа в интереса на българските предприемачи в единния общ пазар. А именно транспортните работници да бъдат извадени от директивата за командированите работници. Българските транспортни работници не са командировани в определена държава. Тяхната работа е да пътуват. Затова те нямат място в тази директива", категоричен е Джамбазки.

Евродепутатът посочи, че разчита на подкрепата от страна на Полша, Румъния, Чехия, Унгария и на Прибалтийските републики.

Гласуването в ЕК трябва да премине по време на нашето председателство, защото след нас председател на Евросъюза става Австрия, която е на противоположната позиция – изтъкна Джамбазки. Той допълни, че днес ще проведе срещи с големите транспортни предприемачи в пловдивски регион, за да съставят протестна позиция по темата.

„Този пакет „Макрон“ цели да унищожи българските превозвачи“ – заяви в интервю за Радио Пловдив Петко Ангелов, представител на автомобилните превозвачи.

„Ние протестираме срещу европейските лидери, които целят да унищожат българските превозвачи. Готвим протест на 17 май в София по време на срещата ЕС – Западни Балкани. Ще протестираме до дупка! Няма да се предаваме“ – заяви Ангелов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Холдинг КЦМ 2000 с поздрав към децата за първия учебен ден

Детски празник „Училище, здравей!“ организира з а децата на фамилия  ХОЛДИНГ КЦМ 2000  , както и  за деца –сираци от три центъра за настаняване от семеен тип – Детска къща, „Майка Тереза“, „Олга Скобелева“. Празникът откри главният изпълнителен директор инж. Румен Цонев с пожелание към децата да бъдат живи и здрави, да имат една..

публикувано на 15.09.24 в 14:29

Академията за редки болести е полезна за младите лекари

Ежегодната  обучителна „Академия за редки болести“ стартира при голям интерес в Пловдив. Тя се провежда в рамките на  Национална конференция за редки болести и лекарства сираци, която събира  над 230 медицински специалисти, представители на пациентски организации, здравни власти и индустрията.  В рамките на двудневния форум те ще споделят опит..

публикувано на 13.09.24 в 14:20

Опитите за въздействие върху избирателя доведоха до кризата

Политическата криза е катализатор на радикализацията в опитите за въздействие на избирателя. Затова ще е интересно да се види на тези избори как цели компактни групи избиратели, които 99% от секцията гласуват за една партия или кандидат, ще се преориентират. Това коментира Калин Славов, изпълнителен директор на „Прозрачност без граници“...

публикувано на 13.09.24 в 10:59

Между 4 и 6% от населението е засегнато от редки болести

Не мога да кажа, че хората с редки заболявания се увеличават, но се подобряват възможностите на медицината за точна диагностика на голям брой от редките заболявания. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив професор Румен Стефанов, председател на Комисията по редки болести към Министерсвтото на здравеопазването и..

публикувано на 13.09.24 в 10:04

"Нощ на ангелите" превръща Пловдив в град на доброто

"Нощ на Ангелите“ отбелязва петото си издание с най-мащабния  благотворителен фестивал, правен до сега. Събитието ще се проведе на 14-ти и 15-ти септември на Гребната база в Пловдив  и разраства мащаба си, за да докаже, че за доброто няма граници.  И  тази година се запазва традицията на 17-ти септември, денят в който почитаме паметта на..

публикувано на 12.09.24 в 15:44