Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фронтоваци" слагат кални петна върху "патриоти"

Изказванията на депутатите от НФСБ Петър Петров и Валентин Касабов по адрес на децата с увреждания усили напрежението, което и без това предизвика протести след квалификациите, направени  преди време от Валери Симеонов. 

Александър Сиди, депутат „Обединени патриоти“, зам.- председател на ВМРО се разграничи от колегите си като сподели това в социалните мрежи. Ето част от написаното "Разграничавам се от изказванията на мои колеги от НФСБ. Аз, а и всички мои колеги във ВМРО не споделяме начина, по който депутати от НФСБ коментират протестите. .........  Искаше ми се медиите да бяха обозначавали по – точно, че репликите, които разбуниха обществото са направени от "фронтоваци", а не от обобщаващото "патриоти". 

В интервю за предаването "Ден след ден" Сиди обясни, че коалицията  няма механизъм за искане на обяснение от депутатите, може да има изразяване на позиция по неприемливото поведение, разграничаване, извинение, но не и наказание.  

Все пак, държа името ми да не бъде слагано до името на хора, които говорят по този начин.

Като народен представител не мога да се солидаризирам с такива думи, хората имат своите проблеми и право да протестират Те са унизени и обидени от изказванията по техен адрес. Това, което не разбирам е градусът на протестите, отбеляза Сиди, припомняйки , че разговори с протестиращите майки се провеждат от месеци, за първи път от години насам, както самите те признават.

Днес протестите вече са политизирани, отбеляза депутатът. В редиците им се виждат политически лидери, което не е лошо, защото исканията по същество са политически.

Много отдавна протестите на се за гориво и за данък за колите. Имало е много по- тежки години при предишни управления по отношение на цените, но такива протести не е имало. 

Нагнетява се напрежение и ролята на президента допълнително води към разединение, каза още Сиди.

Не виждам какво би могло да попречи на  римейк на събитията от 2013 година, когато правителството падна след протести за сметките за ток. Времето ще покаже.

Чуйте го в прикачения звуков файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчани настояват за облагородяване на Данов хълм

Пловдивчани, които живеят в района на Данов хълм, излязоха с апел към кмета на район „Централен“  Георги Стаменов и ръководството на община Пловдив за спешни мерки за облагородяване на тепето. Кметът на „Централен“ заяви, че ще поиска в градския бюджет за 2025 година да се заложат 1 млн.лв. за облагородяване и ремонтни дейности на хълма.  В..

публикувано на 04.10.24 в 16:03

В културните институции липсва самоконтрол

"Скандалът с театрите е един огромен шок за цялата гилдия. Не е и лесно да се възприеме. Не ни е приятно, разбира се, но в никакъв случай не бихме искали обаче това да бъде оценката за цялостната театрална дейност в България. Не трябва да бъде по този начин и не ни се иска това да остави някакъв отпечатък върху дейността на хората, които дават..

публикувано на 04.10.24 в 10:39

Светлинно шоу озарява Царския дворец "Кричим"

Паркът на Царския дворец "Кричим" се озарява от магично светлинно шоу, което от около месец наблюдават стотици зрители. Спектакълът Whisper of Lights (Шепот на светлините) е авторско дело на 2-ма млади софиянци, като един от тях е  Георги Колев . "По груби сметки досега са дошли над 10 000 посетители, от всички краища на България. Основно са..

обновено на 03.10.24 в 17:20

Петното е върху цялата гилдия и цапа достойнството ѝ

Петното е върху всички, категоричен е бившият министър на културата Вежди Рашидов, коментирайки скандала с театрите и схемата за фиктивни назначения и източване на средства в програма "Ден след ден" на Радио Пловдив.  "Тъжно и обидно е. Тъжно е, че това петно е върху цялата гилдия и цапа достойноството ѝ, а обидното е, че е точно в сферата на..

публикувано на 03.10.24 в 16:57

Не очаквам пълномащабна военна операция в Близкия Изток

Не очаквам пълномащабна военна операция и истинско военно противопоставяне между Израел и Иран. Това заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив дипломатът-арабист и бивш зам.-министър на външните работи пред Радион Попов. Според него разрастващият се конфликт в Близкия Изток има демонстрационен ефект. „Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:56