Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елена Йончева е свързващото звено между президента и БСП

| обновено на 29.01.19 в 17:09

Президентът Румен Радев даде ясно да се разбере с речта си вчера, че ще подкрепи нов политически проект, което досега беше отричал, коментира за Радио Пловдив журналистът Иво Инджев. Това е новина, а дали това ще е проект на Радев е друг въпрос. Ако е така, то той ще трябва да противоречи освен на ГЕРБ, то и на БСП.

Той припомни, че и друг бивш президент Георги Първанов - направи такъв свой проект, докато беше държавен глава. Той създаваше структури в страната с държавни пари, но опитите да се създаде алтернативна на БСП, но като приличаща на нея партия, засега са се сгромолясвали.

Да видим дали Румен Радев ще успее е въпрос на бъдеще. На него обаче не му липсва политическа амбиция и той я потвърди още веднъж с речта си, каза Инджев..

Според него между двете политически събития от тази седмица - конгресът на БСП и речта на Румен Радев, има пресечна точка и това е Елена Йончева.

Тя се превърна в знаме на конгреса на социалистите, а говорейки за Йончева президентът Радев са оказа защитник на свободното слово в България, въпреки че това погазване не е от вчера.

Иво Инджев добави, че БСП отдавна има такъв тип поведение да използва непартийни лица за своите цели, както и да ги превръща в политически остриета. Връзката между тези непартийни лица, които всъщност вършат работата на  БСП, според него е, че та са обединени в отношението си към Русия - твърдата и ясна подкрепа на Кремъл.

Такъв е случаят и с Елена Йончева. Няма мракобесна кремълска кауза, която тя тя да не е подкрепила във филмите си. В Сирия Елена Йончева подкрепи Асад, повтаряйки дума по дума мантрата на Путин, че ако Асад падне ще стане като в Либия. Тя стана и персона нон грата в Украйна заради филмите си и и беше забранено да влиза там. Тя направи и едно интервю с Аркан, който е доказан военен престъпник. Как се стига до подобен мил разговор и как се стига до такъв човек като Аркан? И тази тема е важна, защото трябва да има яснота кой кой е, а не да се браним само затова защото сме журналисти.

Не вярвам правителството да изкара целия си мандат, просто защото Бойко Борисов не е от най-търпеливите да довършва това, с което се е захванал докрай. Това обаче е мое усещане.

Колкото да Румен Радев – вижте обкръжението му в така наречения инициативен комитет „Единение“ от обявили се за безпартийни интелектуалци, работещи, според тях, за обществена кауза. Обаче под ръководството на Румен Радев. Някой вярва ли, че тази организация е а национална и  непартийна. Няма такъв джендърски вариант, беше категоричен Иво Инджев.


 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Нощ на ангелите" превръща Пловдив в град на доброто

"Нощ на Ангелите“ отбелязва петото си издание с най-мащабния  благотворителен фестивал, правен до сега. Събитието ще се проведе на 14-ти и 15-ти септември на Гребната база в Пловдив  и разраства мащаба си, за да докаже, че за доброто няма граници.  И  тази година се запазва традицията на 17-ти септември, денят в който почитаме паметта на..

публикувано на 12.09.24 в 15:44

Промените при шофьорския изпит няма да намалят катастрофите

Промените при шофьорските изпити от декември месец няма да допринесат за подобряване на пътната безопасност. Те са козметични, необходими са доста по-големи промени, но няма воля да бъдат предприети. Това коментира Трендафил Маринов от Съюза на автоинструкторите по повод промените в наредбата за придобиване на свидетелство за правоспособност. С..

публикувано на 12.09.24 в 10:29

От края на септември можем да се ваксинираме и за КОВИД, и за грип

На прага на есента в региона върлува предимно КОВИД, който напук на твърденията, че протича леко, въобще не е така. Пациентите се оплакват от силно главоболие, много силни болки в гърлото. Хубавото е, че продължава около 5 дни, обясни  д-р Костадин Сотиров , председател на Регионалната колегия на общопрактикуващите лекари в Пловдив.  Типичните..

публикувано на 12.09.24 в 10:09

Е-системата за автобусите е готова, от общината зависи стартът й

Нямаше технически проблеми по автобусна линия 25, в която пилотно стартира електронната система за таксуване в градския транспорт. Десетки граждани вчера са закупили билетчето си с банкова карта, съобщи управителят на фирмата-изпълнител "ТИКСИ" Николай Недялков. "Най- вероятно е вид любопитство, за да видят хората как работи системата. Очакваме с..

обновено на 11.09.24 в 11:24

Правилата на училищно ниво са най-доброто решение

Предложението на синдикат „Образование" към КТ“Подкрепа“ с промяна в Закона за предучилищното и училищното образование, родителите да подписват договор с учебните заведения, че децата им няма да използват мобилните си телефони в учебните часове предизвика обществения интерес и коментари.  За програма "Точно днес“ директорът на СУ „Черноризец..

публикувано на 11.09.24 в 11:21