Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работата на Димитър Кацарски отдавна беше проблемна

| обновено на 08.07.19 в 11:28

Работата на Димитър Кацарски отдавна беше проблемна и отдавна трябваше да се вземе това решение. И при мен са идвали хора, които са се оплаквали от бавна работа по документите им в общинската администрация. Това каза в интервю за Радио Пловдив Менда Стоянова, която е член на изпълнителната комисия на ГЕРБ след вчерашната национална работна среща на партията.

Според Стоянова няма причина Пловдив да бъде разглеждан като проблемен за политическата позиция на ГЕРБ. На изборите за Европейски парламент в Пловдив постигнахме едни от най-високите резултати, така беше и на предните парламентарни избори, каза Стоянова. 

В същото време, според нея промени в местната структура трябва да има. Няма нищо лошо да има обновяване. В момента правим анализи за евентуалните кандидатури за кмет на Пловдив. Резултатите ще са ясни в края на август и началото на септември, каза още Стоянова. Тя посочи, че Бойко Борисов е изключително прав, че властта променя човека, ако не е достатъчно силен да се задържи на земята. 

Една част от властимащите в ГЕРБ са се подали в една или друга посока на изкушението на властта. Не говоря само за морално изкушение, говоря за отношение към останалите хора. Някои са си повярвали прекалено много. Мисля, че това не е патент само на ГЕРБ. Трябва много по-често да си светкаме лампичката в тази посока. Това, което вчера като партия взехме решение е да имаме инструмент, който навреме да ни сигнализира, къде някой е излязал от етичините правила, не само на партията, но и на обществото. Чрез етичната комисия ще се получават и обработват сигнали. Радвам се, че през последните години в България има гражданско общество, технологиите много помогнаха, а НПО поставиха началото. Ако искаме да отговорим на натрупващото се напрежение в една, или друга област поради усещне за несправедливост, трябва да се предприемат действия за отстраняване на субективния фактор . Целта е отваряне на партията, не само към нейните партийни членове, но привличане на всеки човек, който би могъл да бъде полезен за развитието на даден регион или проект.  

Интервюто с Менда Стоянова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ е в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Законът, засягащ ЛГБТ-теми, е репресивен и ще бъде отменен

"От гледна точка на който и да е човек с нормална интелигентност и психично здраве, този закон е меко казано  глупав. В него има куп противоречия и определя една чисто дискриминационна практика, която веднага заинтересува Европейската комисия, защото засяга правата по отношение на пол". Това заяви психологът Иван Игов. Като аргумент, той подчерта..

публикувано на 22.08.24 в 11:06

Дивите животни помагат в борбата с климатичните промени

Дивите животни и особено големите бозайници са от ключово значение за преодоляване щетите от климатичните промени. Те играят и важна роля срещу концентрацията на парникови газове в атмосферата. Това обясни еколога и автор на Климатека Павел Василев. Добави, че докато едрите бозайници влияят на естествените местообитания и влизат в ролята на..

публикувано на 22.08.24 в 10:43
Милен Любенов

Загърбване на политическото его ще ни извади от кризата

Това, което наблюдаваме е демонстрация на определени политически фактори с голямо политическо его, което няма място в политиката. За да вървим напред като общество и държава  е време политиците да отстъпят от своето его. Това коментира политолога доц. Милен Любенов. Според него след протестите, които бяха организирани от служители на МВР и..

публикувано на 22.08.24 в 10:20

Майката на убития Митко призова за разкриване на истината в съда

За нов следствен експеримент настояват близките на убития Димитър Малинов от Цалапица преди днешното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев.   Майката на Малинов - Атанаска Бакалова за пореден път призова истината да излезе наяве, като според нея не само Бизюрев е нанасял ударите по Митко: От очната ставка днес, която ще бъде направена, се..

публикувано на 22.08.24 в 09:50
Проф. Радостина Александрова

Оропуче не е нов вирус, хората да не се паникьосват

Промените в климата, обезлесяването на природата не остават без последствия за хората, независимо че здравните експерти отхвърлят пряката връзка между тях и здравето ни. След агресията на Ковид -19, сега СЗО предупреждава за активизиране на някои стари вируси, но се появяват и нови, за които не сме добре информирани. Каква опасност крие..

публикувано на 21.08.24 в 10:52