Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Онлайн доставките на месо улесняват клиентите

Български  производители и преработвателни предприятия могат да извършват директна доставка на пресни продукти на адрес по време на извънредното положение. Списъците с фирмите, на които се дава възможност за това са публикувани в интернет страницата на Българската агенция по безопасност на храните, а инициативата има за цел да улесни потребителите. Те касаят производителите на суровини от животински произход, месо и  месни продукти,  плодове и зеленчуци, както и посевен и посадъчен материал . В единия от списъците, сред общо 18 месопреработвателни предприятия в страната, фигурират три фирми, които произвеждат и продават свинско месо в Пазарджишка област. Една от тях е със седалище в село Варвара, община Септември. 

Фирмата ни е на пазара от дълги години, имаме затворен цикъл и всички необходими разрешителни да предлагаме нашата продукция и е нормално да сме в този списък, отбеляза  Златка Папазова от отдела за онлайн продажби на месопреработвателното предприятие, което има 12 търговски обекта в страната, включително в Пазарджик и Пловдив. 

По думите й има голям интерес към онлайн доставките, тъй като повечето клиенти са изразили притесненията си да  излизат при въведените ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса. 

Когато настъпи извънредната ситуация , клиентите ни споделяха, че се притесняват да излизат, но успяхме да реагираме и ги въведохме доставките на адрес. Процесът е много лесен и всеки може да поръча през сайта на фирмата, докато си стои вкъщи, като ползва компютър или мобилен телефон. Възрастните хора, които не ползват интернет могат да се обадят по телефона и така да поръчат хранителните продукти, които искат да им бъдат доставени, уточни Папазова. 

Тя заяви, че от началото на извънредното положение работят на пълни обороти. Работниците, които са над 200, не са излизали в отпуск - платен или неплатен. Отлив на клиенти няма, каза още Папазова. Около Великден е имало около 200-300 поръчки за доставки на месо. 

Цялото интервю можете да чуете в прикачения файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Николай Гайдов, председател на Сдружение

Цената на меда трябва да е 20-25 лв. за килограм

Медът е третият най-фалшифициран продукт в света. В момента Китай доминира световното производство на мед. Вносът на мед от Китай и Украйна тревожи най-много българските производители, тъй като този мед често е с добавени захарни сиропи и не отговаря на стандартите на Европейския съюз (ЕС). За сметка на това обаче е по-евтин и подбива с цените..

публикувано на 10.02.25 в 16:58

50 души са потърсили Центъра за консултации при насилие

Адвокат Георги Баев обясни как работят Р егионалните центрове за консултиране при домашно насилие, в какъвто и той работи. Такива центрове могат да бъдат открити към всяка адвокатска колегия. В района на Пловдив има два - в Пловдив и в Асеновград. В тях има постоянни дежурни и след като пострадал се обърне към тях следва среща с адвокат, оформяне на..

публикувано на 10.02.25 в 10:09

ГЕРБ няма да подкрепи пределна надценка на храните

Като дясна партия ГЕРБ няма да подкрепи предложението на левицата за пределна надценка на основните хранителни продукти у нас – заяви в интервю за Радио Пловдив депутатът от Пловдивска област Цвета Караянчева . Народната представителка от ГЕРБ заяви, че ролята на държавата е да създава конкуренция и да подкрепя бизнеса. "Няма да..

обновено на 10.02.25 в 10:05

За първи път в България оперираха хранопровод с робот

В Пловдив лекарите имат сериозен успех в роботизираната хирургия, за уникалната операция разговаряме с  д-р Анастас Чапкънов , д.м., ръководител на клиниката по гръдна хирургия в УМБАЛ Каспела.  За първи път в България с помощта на роботизирана система DaVinci беше извършена животоспасяваща операция от този вид. От Каспела определят като и..

публикувано на 10.02.25 в 09:53

"Добро утро, ден!" с журналиста от БНТ Димитър Димитров

Тази седмица слушаме истории, разказани от журналиста от БНТ Пловдив Димитър Димитров. Репортер, който се чувства еднакво сигурен когато отразява инциденти, протести, избори, военни и исторически събития, но и когато говори с рибари и ловци, които го покоряват с колорит и автентичност. Идва от Велико Търново и остава в Пловдив, реализирал своето..

обновено на 08.02.25 в 07:15