Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет да реши бъдещето на болница "Св. Мина"

| обновено на 17.11.20 в 11:33

"Все още не е чуто мнението на принципала на болница "Свети Мина" и собственик на търговското дружество, а това е парадоксално. Общинският съвет  е този, който трябва да взима или да участва във взимането на решения, а никой не се е съобразил с това, дори не е изпратено и никакво запитване". 

Така председателят на общинския кризисен щаб и директор  на общинската дирекция "Здравеопазване" д-р Калин Калинов, председателят коментира в програма "Точно днес" на Радио Пловдив преобразуването на здравното заведение в болница за лечение на леки и средно тежки случаи на пациенти с коронавирус преди утрешната сесия на местния парламент. 

За да бъде взето такова решение ще внесем предложение за преобразуване на болницата, с експертното решение на комисията и медицинския съвет и доклад от страна на управителя, уточни д-р Калинов. Той обаче отказа да назове сумата, необходима за изграждането на първата Covid-болница с мотива, че в вече има много спекуалции за това. 

"Завършена е план-сметката от управителя и ще бъде входирана в Министерския съвет, както нареди Бойко Борисов и ни заръча кмета Здравко Димитров от болничното легло", каза още Калинов. 

По думите му става въпрос за цифри, изчислени от лицензиран оценител на базата на необходимоста от апаратура и обзавеждане, за да има някаква рамка за финансиране на това преобразуване 

"Няма да ви кажа каква е сумата, вече говори се за злоупотреби и спекула, преди някой да е чул кое колко струва.  Сумата  е такава, какватао е необходима. Дали е 500 хиляди, 50 хиляди или 2 милиона лв, аз ги знам, но няма да ги коментирам", категоричен бе Калинов.

Днес от 11 часа в конферентната зала на община Пловдив ще продължат разговорите с управителите на всички ДКЦ-та, двете общински болници  и Коплексния онкологичен център, за да бъде уточнена организацията има на работа във връзка с разкриването на Covid-зони в доболничната помощ и допълнителни легла за пациенти с коронавирус. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Диана Андреева-Попйорданова

България е с най-нисък процент от БВП за култура

Участието на български културни организации в европейския културен живот се нуждае от подкрепа. За необходимостта от целенасочена политика за изграждане на публики и компетентности от най-ранна възраст, устойчивостта на културните продукти и ангажиментите от страна на държавата, за да участват българските организации равнопоставено  в разпределението..

обновено на 19.09.24 в 14:24

Българският еврокомисар получава добър ресор

"Имайки предвид, че това беше област в ресора и на последните двама български комисари, това беше най-естественият избор. Обикновено винаги титулярът наследява своя ресор, макар и да има и изключения, а ако се сменя, се търси да се запази същият ресор. Сега се вижда приемственост и не трябва да се търсят знаци в ресора". Това заяви политологът и бивш..

публикувано на 19.09.24 в 12:30
Иван Начев

Вотът ще бъде надцакване между двете ДПС-та

Приближаваме към есента на 2024 година, която ще настъпи на 22 септември. Трупаме новини за изборите, на които едни от партиите ще се явят разделени, а други с опит за коалиции. Дали след разрива в ДПС има знаци за успешно представяне на вота, защо БСП и партиите към нея предприемат хода "лидерите крачка назад", коментар за ресора на новия ни..

публикувано на 18.09.24 в 11:31

Очаква се Иван Петков да води листата на БСП-ОЛ в Пловдив

24 партии и 9 коалиции ще се явят на поредните изборите през октомври. За кампанията в Пловдив на коалиция "БСП-Обединена левица" разговаряме с народния представител  Иван Петков . Петков съобщи, че той ще бъде водач на пловдивската листа, ако Националният съвет утвърди решението на местната организация. Очаква се това да стане на 20 септември, след..

публикувано на 18.09.24 в 09:40

Възстановената църква в Стряма има храмов празник

Църквата „Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов“ в село Стряма отбеляза храмовия си празник с литургия и курбан за здраве. В проповедта си отец Красимир разказа преданието за София и трите й дъщери Вяра, Надежда и Любов, загубили живота си по времето на император Адриан (117-138 г.).  "Нека следваме примера на тези мъченици, които в трудни..

публикувано на 17.09.24 в 13:23