Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ не съгласува ремонта с нас, спорно е дали е необходим сега

| обновено на 15.03.21 в 16:20

"Аз не съм доволен от така създалата се пътна карта и тя по никакъв начин не е съгласувана с Община Пловдив". Така кметът Здравко Димитвор коменти в предаването "Ден след ден" затварянето за ремонт на част от Околовръстното шосе на града и последвалия хаос в движениетo.

По думите му проектът за ремонта е предложение на местната структура на АПИ, което е одобрено от София, но не е постъпило в местната администрация.

"Това предложение трябваше да бъде съгласувано с нас, тъй като целият трафик от околовръстното преминава сега през града", каза още Димитров.

Доста спорно е дали този ремонт е необходим на този етап след като, когато бях областен управител спрях проектирането на околовръстното шосе, което минаваше горе до Първенец. Димитров е искал околовръстния път да мине по старото трасе, да бъде четирилентово, да бъде скоростен път и всички кръстовища да бъдат на две нива. На какъв етап е това предложение не е ясно, подчерта кметът на Пловдив.

„Трафикът в града става непоносим. Готвим нови кръстовища със секции за десни завои. Предстоят и други решения – преминаването покрай Водната палата на две нива, нов мост над река Марица, проектът Модър-Царевец, пробива под гарата. Това са решения, които са важни за града в годините напред“, подчерта Димитров.

В интервюто кметът коментира и обявеният конкурс за директор на "Старинен Пловдив". На поста без конкурс е назначен Богомил Грозев, който след последното си смущаващо педложение за диджей- уредник на Античния театър акумулира нова порция обществено недоволство.

Здравко Димитров сподели, че е доволен от работата на Грозев, защото "раздвижи Стария град" и няма нищо драматично в обявяването на конкурса, защото такова е било намерението му още при назначаването на сегашния директор.

Цялото интервю с кмета Здравко Димитров може да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Президентът ще връчи втория мандат в разумни срокове

Президентът ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в разумни срокове. Ако има удължаване на сроковете за насрочване на евентуални предсрочни парламентарни избори, то по-скоро ще стане с третия мандат. Тази теза защити конституционалиста доц. Христо Паунов, който е и преподавател в ПУ "Паисий Хилендарски". Той обясни,..

публикувано на 08.07.24 в 11:39

Кризата в политиката гони инвестициите към съседни страни

Политическата нестабилност у нас пряко влияе на икономиката на България, която през последните години се забавя значително, заради намалените инвестиции и неусвояването на средствата по Плана за устойчивост и възстановяване и по европейските програми.  Това коментира Добрин Иванов, изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал..

публикувано на 08.07.24 в 11:10

Властта в РСМ обслужва сръбски и унгарски интереси

Новата власт в Северна Македония, която е белязана от македонизма, обслужва чужди интереси. Тя е в услуга на оста Белград – Скопие – Атина, а от скоро имаме и нов компонент Будапеща. Това коментира журналистът и ръководител на агенция БГНЕС Любчо Нешков по повод сигналите, които дава премиерът Християн Мицкоски и неговия кабинет по отношение..

публикувано на 08.07.24 в 10:36

Откриха модерно затворническо общежитие в Пловдив

Новото затворническо общежитие в Пловдив отговаря на всички европейски и международни изисквания, препоръките на Комитета против изтезания и указанията, които ни се дават по делата на Европейския съд по правата на човека ,  каза при откриването на сградата правосъдният министър Мария Павлова.  Двуетажната сграда е със стаи с две легла..

публикувано на 05.07.24 в 12:53

Грешното преброяване лишило ДПС от един мандат в Пазарджик

Изборният резултат от вота за общински съветници в Пазарджик би бил различен, защото не е отразил действителният вот на избирателите – се казва в мотивите за решението на пазарджишкия административен съд, с което той обяви за недействителен избора на местния парламент.   В повторното преброяване в 52  секции се оказаха липсващи 300 бюлетини, а..

публикувано на 05.07.24 в 10:24