Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паулина Гегова лауреат на награда от феста "Кино в длан"

Телефонът отдавна вече не е само средство за аудиокомуникация между нас – той вече е видеоекран, фотоапарат, видеокамера, видеочат и електронен бележник. А кратките видеа, които изпращаме помежду си, вече са ежедневие в съвременното общуване.

Това може би обяснява и съществуването на фестивал с наименованието „Кино в длан“ – за късометражни видеа до 5 минути, заснети от мобилни устройства – телефон или таблет.

На 6-ото издание на този фестивал, който се организира в Шумен, награда печели нашата колежка от Пловдив Паулина Гегова, журналист от сайта „Медия Кафе“ – иначе актриса по образование.

Нейният филм „В паралелен свят“ печели наградата за най-добър филм на социална тема.

Филмът носи името на Сдружение „Паралелен свят“, основано от родители в помощ на децата със специални потребности. Пред камерата за проблемите открито говорят самите деца и техни родители, това е едно представяне на съдби от първо лице“ – заяви в интервю за Радио Пловдив авторът Паулина Гегова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Концерт на пловдивската опера в Епископската базилика

С камерен концерт, посветен на големия български композитор и диригент Иван Спасов, Държавна опера Пловдив отбелязва 90-та годишнина от рождението му, която се навърши тази година.  Ще бъдат изпълнени 5 композиции на Иван Спасов. Сред тях e сонатa за виончело и пиано. Челист ще бъде концерт-майсторът на пловдивската опера Анет Артинян...

обновено на 07.10.24 в 06:33

В РЕМ-Пловдив Ангел Янков представя книга за Малево

Регионалният етнографски музей - Пловдив кани на официалното представяне на монографията „ Градиво за старите родословия на с. Малево, Долен Рупчос “ (историко-етноложко изследване) на  доц. д-р Ангел Янков .  Авторът и книгата ще бъдат представени от:  доц. д-р Михаил Груев,  председател на Държавна агенция „Архиви"  и рецензентите:..

публикувано на 07.10.24 в 05:49

Фестивал "Шоко Арт" се провежда в парк "Каменица"

Фестивал на шоколада "Шоко Арт" ще се проведе тази събота, на 5 октомври, сутринта в парк „Каменица“, район "Източен" в Пловдив.  В тазгодишното издание на шоколадовия фестивал са поканени майстори сладкари да изработят най-дългия шоколад. Всички присъстващи, деца и гости на събитието ще имат възможност да опитат от гигантското лакомство, което ще..

обновено на 05.10.24 в 08:16

Излезе дебютният роман на Ралица Николова

„ Романът на една жена без качества " на Ралица Николова излезе този  септември, с марката на издателство „Жанет 45“.  Главите в книгата носят названията на дните от седмицата. Разказът върви от първо лице, единствено число и е конструиран като дневник, без историята да е изцяло автобиографична. Героинята иска да напише роман, разказва за..

публикувано на 04.10.24 в 10:24

В "Срещите" - за поезията и изтичащото време

С Мая Вапцарова си говорим за поезия. Поезията като въпросителна, като остра удивителна.  Отваряме дума и за почитта на българите към времето и българския календар, който е. един от най-древните.  Бъдете с Радио Пловдив, интересно е.

публикувано на 04.10.24 в 09:46