Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три читалища със съвместен концерт

Три пловдивски читалища ще изнесат общ концерт за 50-та годишнина от построяването на район „Тракия. Състави на читалищата „Захари Стоянов-1984”, „Христо Смирненски-1935” и „Проф. Кирил Дженев-2018”  ще ще се представят пред паметника на Хан Крум  в района.

Тази вечер пред паметника на Хан Крум  ще се изявят колективите от трите читалища: студио за модерни танци ”Милениум” с ръководител Цветомира Крумова, школа по китара с педагог Весела Христозова, група за стари градски песни ”Вяра, Надежда, Любов” с ръководител Пепа Диева, детски танцов състав „Луди-млади” с ръководител Петя Маринова, гайда Георги Запрянов, школа за народно и вокално пеене с ръководител Иван Огнянов.

Общо 125 участници в концерта ще представят своите таланти пред публиката -  жителите и гостите на район „Тракия“.


По публикацията работи: Емил Костов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" за българския дух в Европа

Тази събота "Срещите" питат кой е Алцек? Кои са алцековите българи? И защо в едно малко италианско градче Челе ди Булгерия издигнаха паметник на Алцек?  За българския дух през вековете в Европа разговаряме с проф. Дамян Попхристов.

публикувано на 30.08.24 в 10:14

Читалище „Възраждане“ изпраща август с музика и четене

На финала на фестивала „Творците“ концерт в читалище „Възраждане“ в Пловдив ще изнесе дуо „Ла мер“ – Нина Нейчева – пиано, и Лора Петрова - цигулка.  В програмата са включени произведения на Бизе, Брамс и Масн е .  Концертът започва в 18 часа, а след него младите писатели от курса по творческо писане ще прочетат свои произведения, създадени по..

обновено на 30.08.24 в 09:02

"Музика без граници" с творци от България, Австрия и Турция

Концертна изява „Музика без граници“ ще се състои тази вечер в галерия „Димитър Георгиев“ в Пловдив.  Ще свирят музикантите Мария Рамълчанова Иванов – цигулка и Мартин Иванов – пиано, като свои включвания ще имат и други музиканти от България, Австрия и Турция. Изпълнителите обещават „виенски привкус“ за публиката. Инициатор на проекта е..

обновено на 30.08.24 в 09:02

Изложба представя проекти от цял свят за сградата на БНБ

Изложба с 22 табла,  представяща резултатите от инициативата за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив, бе открита на площад „Централен“ пред Военния клуб. Експозицията представя получените след огромен интерес от  авторите 42 предложения от страната и чужбина.  Експозицията показва визията на получените 42 предложения от 16 държави..

публикувано на 27.08.24 в 13:51

Младият цигулар Виктор Василев с международен приз

Младият пловдивски цигулар Виктор Василев се завърна с втора награда от Международния цигулков конкурс „Тибор Варга Джуниър“ в швейцарския град Сион . Участието му там се осъществи с подкрепата на Община Пловдив. Инструменталният форум е един от най-престижните изяви за млади музиканти между 14 и 17 години. След селекция тази година бяха..

публикувано на 27.08.24 в 10:22