Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цалапица призова Рангел да се върне, няма да го линчуват

| обновено на 04.09.23 в 09:21

Жителите на Цалапица излязоха на пореден протестен митинг в неделя на кръговото кръстовище Орта хан на пътя край селото. 

Близките, родините и приятелите на убития Димитър Малинов протестират повече от месец  с редица искания насочени към властите, основните от които са за справедливост и прозрачно разследване на убийството на младежа.

Малко след 18.00 часа протестиращите блокираха кръговото кръстовище на Орта хан по пътя Пловдив - Пазарджик. За минути се образуваха километрични колони от автомобили. С плакати в ръце и със скандирания хората от Цалапица обикаляха около половин час колелото, а след това , както беше и договорено с полицията,  те се оттеглиха зад мантинелите на кръстовището.

Малко по-късно протестиращите отново блокираха пътя и след това се върнаха на тротоара

Протестиращите заявяват отново, че от съществено значение за хода на разследването ще е залавянето на обвинения за убийството  Рангел Бизюрев, защото от неговите показания ще стане ясно дали арестуваните братя близнаци Динкови само са му помагали, или са и съучастници в престъплението.

Затова и майката на Димитър - Атанаска Бакалова се обърна  с призив към Рангел Бизюрев, за когото има издадена европейска заповед за задържане:

"Нека да дойде, да застане и да каже това, което се е случило, защото други виновници ще се разминат, а той ще бъде издирвания, търсения. Ние искаме истината. Искам всички виновни, замесени да си понесат наказанието. Какво се е случило въпросната вечер и защо само на него прехвърлят вината. Те излизат, едва ли не, че са невинни".

Тази седмица майката на 24-годишния младеж  настоя чрез адвоката си да се увери лично в съществуването на издадена европейска заповед за арест на заподозрения за убийството Рангел Бизюрев. По-късно тя потвърди, че документът и е бил предоставен, заедно със съдебно медицинска експертиза. 

От прокуратурата не съобщават подробности по разследването, което също е било обяснено на родителите, потвърди адвокатът Антоанета Николова. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Край на задръстванията до областната управа в Пловдив

Приключва ремонтът на бул. „Васил Априлов“ между моста на река Марица и кръстовището с бул. „Шести септември“. На място тази сутрин кметът Костадин Димитров ще присъства на отварянето на отсечката за движение.  С приключването на ремонта се решава и проблемът с честите ВиК – аварии в района. Решението за смяна на водопроводната мрежа бе взето в..

публикувано на 23.08.24 в 07:20

Смениха стадиона за мача "Септември" - Локо - Пловдив

Спортно-техническата комисия към БФС обяви промяна на стадионите в следващите мачове на Ботев и Локомотив. Както е известно, "жълто-черните" се завръщат в "Коматево", заради потресаващото състояние на тревната настилка на стадион "Христо Ботев". В същото време двубоят между Септември и Локомотив ще се играе на стадиона в "Надежда", заради концерт на..

обновено на 22.08.24 в 18:46

Болницата в Смолян ще има вертолетна площадка

И Смолянската болница „Д-р Братан Шукеров“ ще изгради вертолетно летище, което да се ползва от въздушните линейки в страната. От здравното заведение настояват общината да им предостави за безвъзмездно право на строеж 1355 квадратни метра площ, които в момента са публична общинска собственост.  На сесията си в края на август съветниците трябва да..

публикувано на 22.08.24 в 15:05

Нова пътна връзка ще свърже районите "Южен" и "Тракия"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров обяви, че вече има готов проект за изграждането на връзката между районите „Тракия“ и „Южен“, която ще започва от Кукленско шосе и ще завършва до Асеновградско шосе. Заместник–кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов, допълни че пътят ще свързва промишлените зони на районите „Южен“ и „Тракия“...

публикувано на 22.08.24 в 12:54

Археолози и строители бързат за приключване на ключови проекти

В 8 часа утре в петък се очаква да бъде отворено движението по бул. "Васил Априлов" в отсечката от моста на Марица до кръстовището с бул. „Шести септемви“. За почти два месеца в участъка бе подменена ВиК-мрежата, която предизвикваше чести аварии и течове и направен ремонт на пътното платно. Ремонтните дейности предизвикваха непрекъснати..

публикувано на 22.08.24 в 11:55