Христов подчерта, че за целта трябва да се направят разтоварващи дни, като това не означава пропускане на хранения, а намаляване на количеството и съобразяване със състава на храната.
Това означава, че трябва да се яде по-малко хляб, ориз, яйца, месо, картофи, сирене, кашкавал, мляко и да се наблегне на плодове, зеленчуци и ядки.
„Най-добрата ядка е орехът, а от семената най-добро е лененото семе. Ядките е хубаво да бъдат накиснати поне 8 часа преди това. В никакъв случай не бива да се пропускат хранения, тъй като това може да стимулира мозъка да складира“, обясни Михаил Христов и добави, че преяждането по празниците натоварва най-вече черният дроб, бъбреците и стомаха.
Уточни още, че разтоварващият режим се прави в рамките на 1 до 3 дни в седмицата и не бива да продължава повече от 2 седмици. Причината е, че той се свързва с хранителна непълноценност на белтък, калции, магнезии.
„Добър продукт за разтоварващ режим е киселото зеле, което има трильони пробиотични бактерии. Вредно е по време на хранене да се пие вода и течности. Допускат се минимални количества, защото на човек може да му приседне. Освен това до половин час след хранене е достатъчно да се разходим дори 5 минути, за да бъде по-добро храносмилането ни“, каза Христов.
Важно е родителите да запазят спокойствие, ако се наложи да оказват първа помощ на децата си и едва след това да предприемат действия. Това коментира д-р Борислав Дренски – неонатолог от екипа на УСБАЛАГ "Селена", които проведоха обучение как се реагира при ситуации, застрашаващи здравето и живота на най-малките. Форумът има за..
Петица от последните 3 гимназиални класа да освобождава учениците от държавни зрелостни изпити (ДЗИ). Това предлагат от синдикат "Образование" след проведено национално проучване по два приоритета в образователната система – дефицитите на учениците в първи клас и ефективността държавните зрелостни изпити. Инициативата е в контекста на очаквани..
За нас беше изключителна чест да пътуваме до Антарктида, все пак бяхме заедно с нашия бележит учен проф. Христо Пимпирев. Беше като сбъдната мечта, оправдаха се всичките ни очаквания за това изключително място, разказа в предаването "Точно днес" главният уредник от Природонаучния музей в Пловдив Кристиян Владов . "Нашата работа бе много..
Как лошото време и студа ще се отрази на реколтата от череши в пловдивско коментира в програма "Точно днес" производителят от Куклен Тодор Попов. Според него още е рано да се каже какви са пораженията върху плодните дръвчета, но при някои от ранните череши средно на около 20 цвята има една завързала черешка, което означава, че на 90 % ще има..
Анализотърт от ЦИД Тихомир Безлов, който от години следи контрабандата на цигари, коментира, че има много има много противоречиви съобщения около разбития край Пловдив канал за цигари миналия ноември и последвалите пет месеца по- късно скандали. Той обвърза началото им с две събития в Пловдив - обиските в офисите на ПИМК и „Некст Лоджистик“ през..