Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един сигнал за цени при пловдивския омбудсман

Само един сигнал е получен при пловдивския омбудсман за увеличени цени на услугите от мобилен оператор. Това заяви пловдивският омбудсман Борислав Стаматов по повод обявеното от мобилните оператори поскъпване на услугите и до колко то нарушава клиентските права. Темата беше дискутирана в Комисията за защита на потребителите, където беше отчетено, че в договорите с клиентите има клаузи, които затрудняват отказа от продължаването им.

„Аз съм чел доста договори между абонати и мобилните оператори. Там наистина има такова условие, че операторът си запазва правото един път в годината да коригира веднъж годишно цената на услугата, която предоставя, в замисимост от инфлационните условия. За мен това е най-малкото не много справедливо. Аз се надявам Комисията за защита на потребителите да се произнесе дали реално, за последната една година, има основание за такова поскъпване. Защото миналата година също имаше такова поскъпване. В моя отчет има само един сигнал, който касае това поскъпване. При него клиент е недоволен и решава предсрочно да прекрати договор с мобилен оператор, но му е начислена неустойка“, каза Борислав Стаматов.

Той смята, че гражданите трябва да бъдат активни и да изразяват своето недоволство. Стаматов припомни и мнението на бившия финансов министър Симеон Дянков, който смята, че е по-добре да се даде шанс на абонатите да прекъсват договорите си, без да има последствия за тях.

„Така ще се появи конкуренция между трите мобилни оператора“, каза още Стаматов.

Цялото интервю с Борислав Стаматов можете да чуете в звуковия файл. 


По публикацията работи: Антония Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчани настояват за облагородяване на Данов хълм

Пловдивчани, които живеят в района на Данов хълм, излязоха с апел към кмета на район „Централен“  Георги Стаменов и ръководството на община Пловдив за спешни мерки за облагородяване на тепето. Кметът на „Централен“ заяви, че ще поиска в градския бюджет за 2025 година да се заложат 1 млн.лв. за облагородяване и ремонтни дейности на хълма.  В..

публикувано на 04.10.24 в 16:03

В културните институции липсва самоконтрол

"Скандалът с театрите е един огромен шок за цялата гилдия. Не е и лесно да се възприеме. Не ни е приятно, разбира се, но в никакъв случай не бихме искали обаче това да бъде оценката за цялостната театрална дейност в България. Не трябва да бъде по този начин и не ни се иска това да остави някакъв отпечатък върху дейността на хората, които дават..

публикувано на 04.10.24 в 10:39

Светлинно шоу озарява Царския дворец "Кричим"

Паркът на Царския дворец "Кричим" се озарява от магично светлинно шоу, което от около месец наблюдават стотици зрители. Спектакълът Whisper of Lights (Шепот на светлините) е авторско дело на 2-ма млади софиянци, като един от тях е  Георги Колев . "По груби сметки досега са дошли над 10 000 посетители, от всички краища на България. Основно са..

обновено на 03.10.24 в 17:20

Петното е върху цялата гилдия и цапа достойнството ѝ

Петното е върху всички, категоричен е бившият министър на културата Вежди Рашидов, коментирайки скандала с театрите и схемата за фиктивни назначения и източване на средства в програма "Ден след ден" на Радио Пловдив.  "Тъжно и обидно е. Тъжно е, че това петно е върху цялата гилдия и цапа достойноството ѝ, а обидното е, че е точно в сферата на..

публикувано на 03.10.24 в 16:57

Не очаквам пълномащабна военна операция в Близкия Изток

Не очаквам пълномащабна военна операция и истинско военно противопоставяне между Израел и Иран. Това заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив дипломатът-арабист и бивш зам.-министър на външните работи пред Радион Попов. Според него разрастващият се конфликт в Близкия Изток има демонстрационен ефект. „Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:56