Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малки и големи "Пеещи котенца" гости в неделния ефир

В разгара на лятото осем от солистите на ДВГ "Пеещите котенца" гостуваха на предаването на Радио Пловдив Клуб „ Неделя". Половината от тях направиха своя дебют в студиото на БНР. Малките пловдивски таланти Ангел и Невена Благоеви, Дарина Танева, Елизабет Милушева, 3-годишният Джак Танев, Никол Маврова, Натали Тумбакова и Надя Илиева разказаха в ефир за впечатленията си от участието си в арт конкурса "Сезони", в който се представиха повече от 200 млади поп и рок изпълнители от страната и чужбина от 4 до 18 години. 

На живо в Радио Пловдив малките певци изпяха някои от любимите песни, създадени от техния ръководител Невена Кючукова. В Бургас вокалната формация се представи с хитовете „Скачай на въже“, „Кукла“ и „Готвачка“ на Невена Кючукова. Те изпълниха и песента „Защо“ на Стефан Диомов.  Дуетът Ангел и Невена Благоеви се представи в конкурса с две изпълнения – „Странна лодка“ и „Тротинетка“. В студиото на Радио Пловдив 6-годишните близнаци разказаха, че са участвали с огромно удоволствие в конкурса в Бургас, съпътстван с много емоции и са спечелили сребърни медали. Те споделиха, че са изключително щастливи, че са приети в НУМТИ "Добрин Петков" и ще продължат да се развиват по пътя на музиката и като инструменталисти. 

Като индивидуален изпълнител в „Сезони“ се представи и Дарина Танева, която сподели пред слушателите на Радио Пловдив, че е изпълнила две песни - „Лято на море“ на Невена Кючукова и „Град край морето“ на Стефан Диомов. Невена Кючукова разказа, че Дарина е впечатлила журито с уникалния диапазон от две октави и половина. „8-годишната Дарина показа майсторско владеене на гласа си, като от високия регистър, покриващ първа октава, премина в ниския, характерен за мъжки глас с необходимата плътност и яснота и публиката бурно я аплодира“, коментира пловдивският композитор.  Дарина Танева бе отличена от журито с трета награда в направление „С песните на Стефан Диомов“ при изключително оспорвана конкуренция. 

Композиторът Невена Кючукова, която е и ръководител на вокалната формация, разказа за успешното участие на "Пеещите котенца" на конкурса на арт фестивала "Сезони" в Бургас и представи дебютантите, които само за няколко месеца са успели да се подготвят. За първи път на сцена стъпиха 4-годишните Екатерина Златанова и Анелия Петрова, 5-годишните Никол Маврова, Елизабет Милушева, Радост Аргирова, Рая Русенова и Надя Илиева.

Създателят на детската формация г-жа Кючукова акцентира, че вокалистите на „Пеещите котенца“ са били най-малките участници в конкурса и са спечелили любовта на публиката и журито, чиито председател е любимият композитор на поколения българи Стефан Диомов. 

В студиото на Радио Пловдив и в неделния ефир, направи своя дебют и най-малкият солист на „Пеещите котенца“ – 3-годишният Джак Танев. Той от 3 месеца пее и вече е имал първо участие на сцена с вокалната група. Разказа, че е много щастлив да пее и заедно с приятелите си от вокалната група вече е имал участие -  на 1 юни по време на празничния концерт за Деня на детето, организиран от Община Пловдив. Малкият Джак е любимец на всички деца от групата и го наричат „талисманът“ на „Пеещите котенца“.  

Натали Тумбакова сподели, че всеки ден обича да си пее и с нетърпение очаква да отиде на море. Тя разказа и за своето куче, пред което да изпълнява любимите си песни и с микрофон в ръка му изнася концерти.  

Ръководителят на първата авторска група в Пловдивска област Невена Кючукова благодари на прекрасния екип на Радио Пловдив, които с душа и сърце посрещат своите гости и ги даряват с незабравими изживявания и красиви емоции, и пожела на всички едно чудесно лято! "Пеещите котенца" и тяхното емблематично гостуване в Клуб "Неделя" можете да чуете в прикачения звуков файл :)))



По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Кулинарни истории поднесени от Шеф Чакъров

В поредното издание на предаването Клуб "Неделя" се потопихме в един различен кулинарен свят! Свят, в който г отвенето не е елементарен акт за да се нахраним, а храната има духовен смисъл – тя е начин на живот! Това е светът на Шеф Росен Чакъров!  Това задълбочено разбиране към храната, храненето и влиянието им на емоционално, енергийно и духовно..

публикувано на 09.09.24 в 16:58

„Алтер его” - радио и карикатури

За карикатурата ще разговаряме тази събота с нашите приятели Ивайло Цветков, Любомир Михайлов, Ириен Трендафилов и Цочо Пеев.  Останалите ни рубрики също ще са подчинени на основната тема. Ще излъчим едно карикатурно, но симпатично „реалити-интервю“, което е част от подготвителния разговор за участието на госта от предишно издание – Калин..

обновено на 07.09.24 в 16:12

Таратор и Изкуствен интелект

Фестивалът Улица "Станционна" вече за втора поредна година се радва на растяща популярност в празничните дни около деня  на Съединението. Освен музикална и кулинарна част фестивалът има неочаквана кибер съставка в лицето на ЦИХ "Тракия". С експерта по кибер сигурност Ясен Танев говорихме за тази изненадваща колаборация. Оказа се , че кибер..

публикувано на 06.09.24 в 16:50
Станислава Йорданова

Станислава Йорданова е SUPER STEM учител за втора година

На прага на новата учебна година и в днешното издание на предаването Ви срещнахме със Станислава Йорданова - преподавател по призвание и по душа! Тази година тя бе избрана за втора поредна година в престижната категория SUPER STEM EUROPE УЧИТЕЛ, п реборвайки конкуренция от над 700 преподаватели.  Влизаме отново в час с нея, и дни преди старта на..

публикувано на 05.09.24 в 16:16

Невиждани морски създания в Пловдив

Уникални и рядко срещани морски създания, които ще накарат пловдивчани да погледнат подводния свят с други очи! Невижданите морски създания са най-новите обитатели на Регионалния природонаучен музей в града. Екипът е изключително развълнуван да представи атрактивното попълнение в своята експозиция:  -   Бамбукова акула с бели петна (Chiloscyllium..

публикувано на 05.09.24 в 15:38