Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" с новините на 25 октомври

На ден разстояние от Деня за размисъл и на два от изборния  - чуйте пловдивчани с плановете им за тази неделя.  Зои Каргиотаки се опита да разбере защо някои  ще и защо други няма да гласуват. С точните числа и прогнози за седмите предсрочни избори ще чуем Евелина Славкова от Изследоваелски център "Тренд", които хванаха последните данни на ръба на кампанията.

Ще говорим за вино, за българските сортове грозде, за местния пазар и за амбициите да видим нашето вино в чужбина. Повод е Деня на мавруда и фестивала, който организира в Пловдив Българската асоциация на винените професионалисти. Емил Коралов ни гостува.

Ще говорим за БЧК в 146- тия рожден ден на една организациите с най- голям авторитет в страната. Областният председател Таня Георгиева ще разкаже за миналите и предстоящи каузи на повече от 1400 доброволци в Пловдив.

Веселина Пеева представя изложбата, посветена на 100 годишнината от раждението на художника Георги Баев.

А в "Добро утро, ден!" още един епизод от срещата на Живка Танчева с артистичното семейство Здравка Василева и Георги Щърбев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Неделни избори с „Шейкър“

Тази сутрин очаквайте коментара на социалния психолог Красимир Гешев за това кое ни е важно, за да направим правилния избор? Как всяко начало определя крайния резултат? Ще чуем и анкета на Живка Танчева със студенти от ПУ. Защо е важно да се гласува? Гласуват ли младите хора? Какво искат младите хора? Очаквайте разговор с режисьора..

публикувано на 26.10.24 в 16:05

Проучвания и протести в “Ден след ден”

В последния ден от предизборната кампания следим последните социологически проучвания.  За моментната снимка на нагласите преди вота в неделя разговаряме с  Яница Петкова от "Галъп интернешънал Болкан".  За протеста на пловдивските адвокати, които не са съгласни с  процедурата за избор на председател на Върховния административен съд и заявиха..

публикувано на 25.10.24 в 14:51

"Вход свободен" в международния ден на твореца

На днешния ден преди 143 години в Малага, Испания е роден един от най- прочутите художници в света - Пабло Пикасо. На тази дата в негова чест отдаваме почит на  хората на изкуството, които се занимават с творчество - художници, скулптори, фотографи, архитекти и музиканти. Празникът за първи път се отбелязва в САЩ през 60-те години на миналия век и се..

публикувано на 25.10.24 в 09:25

Завръзки и развръзки "Ден след ден"

Седем партии влизат в бъдещия 51-ви парламент, ако изборите бяха днес. Данните са от последното социологическо изследване на „Алфа рисърч“. Повече за нагласите на избирателите ще научим от социолога Павел Вълчев . 2616 лв. са нужни на месец на 3-членно семейство, за да се издържа. Това сочат данните на най-новото изследване на Института за..

публикувано на 24.10.24 в 14:45

"Вход свободен" - щастие и здраве от природата

Днес ще се погрижим за есенната градина - на балкона или в двора, има ли желание, винаги има възможност да отгледаме нещо за здраве и за красота!  С Апостол Апостолов от "Ботаника лайф" разглеждаме темата за заниманиятав градината, които са подходящи в настоящия сезон. Как да почистим градината, как да подготвим почвата и кои са подходящите култури за..

публикувано на 24.10.24 в 09:30