Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Ден на зайчетата този петък в Пловдив

Готови ли сте за едно пухкаво, усмихнато и изпълнено с любов събитие? 

Момичетата от платформата Urbunny Bulgaria /Твоето зайче/ канят и малки и големи на специалния "Ден на зайчетата", който ще се проведе този петък 11 юли от 18:00 часа, с локация бул."България" 276. 

Ивелина Натовски от екипа на Твоето зайче ни разказа по-подробно за предстоящата вечер, посветена на малките дългоухи приятели! Тя бе гост в предаването "Вход свободен", рубрика - "За животните с любов". 

По думите й, това събитие се очертава да бъде много различно, защото и самите зайчета като такива са малко по нестандартен тип домашни любимци. Самата тя сподели, че е стопанка на цели четири зайчета, които е решила дори да увековечи в книжка за деца "Иви и приключенията на зайчетата", чийто автор е именно тя, а част от сумата ще бъде дарена в помощ на зайчета.

"Зайчетата са изключително нежни и прекрасни същества, особено за домашни любимци." каза в ефира на Радио Пловдив Ивелина Натовски и допълни още: 

"Много хора казват, че не са много популярни. Всъщност можем да кажем, че има около 10-15 хиляди собственици на зайчета в България, дори може и повече да са. Което ги прави сравнително популярен домашен любимец, но няма достатъчно информация за тях за съжаление, и това е и нашата цел, чрез платформата да ги направим по-популярни. 

На "Ден на зайчетата" освен, че ще проведем полезни разговори на заешки теми - от грижа до любопитни факти. Ще срещнем всички гости и с прекрасна двойка зайчета, които всъщност търсят своя нов дом. Приготвили сме интерактивни игри, забавления, награди, приятна атмосфера, разхлаждащи напитки, хапване и страхотна компания!

Входът е свободен, местата – ограничени, така че заповядайте навреме!" 

Ивелина Натовски бе гост в рубриката "За животните с любов". Целият разговор с нея можете да чуете в прикачения звуков файл. 
По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Восъчни картини и древни послания в нова изложба

Само месец след представянето на „Тринайсет кода за изцеление на човешката раса“,  Ралица Стоянова продължава своя духовен и творчески път с нова , девета, изложба – „ Л емурийски код ове “, която ще бъде открита на 28 октомври, от 19. 00 ч аса, в „Арт Аспект Пловдив § Ключове и Перли “. „ Да, п очти..

обновено на 21.10.25 в 17:56

Деним уикенд през ноември в Пловдив

На 2-ноември в арт пространство Елизиум в Пловдив всички деним ентусиасти и всички бъдещи такива ще имат възможност да се потопят в свеета на "Денимът, свободната мода, фотографията и изкуството". Входът е свободен, а събитието стартира точно в 12:00.  „Деним уикенд“ е инициатива на Деним ентусиасти – Denimheads и техни партньори, започнала през..

публикувано на 21.10.25 в 17:28

Ела, ако се осмеляваш!

Почти на финалната права на октомври Ви отправяме покана за страшно забавно Хелоуин парти. Екипът на НЧ „Мустафа Кемал Ататюрк" в Пловдив ще очаква всички, които се осмеляват да бъдат част от най-зловещото приключение.  "Читалището се превръща в територия на чудовища, вампири и магьосници или едно "СТРАШНО ЗАБАВНО  ХЕЛОУИН ПАРТИ" - събитие, което..

публикувано на 21.10.25 в 16:56

Музиката оживява в Пловдив с „Viva la Musica“

Сдружение „Изкуство във времето“ открива своя шести , творчески , сезон с традиционния концерт „Viva la Musica“, който ще се съст ои на 22 октомври (сряда), от 18. 00 ч аса,  в Областна администрация – Пловдив. Събитието се провежда под патронажа на областния управител проф. Христина Янчева. „Щастливи сме, че ще открием..

обновено на 21.10.25 в 16:11
Марин Лесев

Кулинарната история на България през очите на Марин Лесев

В свят, в който рецептите се търсят с едно кликване, а времето за готвене се измерва в минути, има хора, които се връщат към началото – към старите, забравени страници на българската кулинарна история. Един от тях е Марин Лесев от Габрово – човекът, който вече 31 години издирва, събира, възстановява и популяризира рецепти от миналото,..

обновено на 20.10.25 в 16:40