Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бихме Малта с 4:1, Бербатов рекордьор

 

Футболистите от националния ни отбор се наложиха с 4:1 над Малта в контролна среща, която се игра пред около 2000 зрители на стадион "Хибърниънс Граунд" в град Паола. Димитър Бербатов вкара два гола за успеха на нашите, по един добавиха Валери Божинов и Благой Георгиев. Дебют с националната фланелка направи 24-годишният защитник на "Берое" Иво Иванов, който се появи на терена в 84-та минута на мястото на Благой Георгиев. С двата си гола Димитър Бербатов стана голмайстор номер 1 в историята на националния ни отбор, след като има 48 попадения в 74 мача. Той изпревари с един гол Христо Бонев, който има 47 гола в 96 мача.

Отборът на България започна по-активно в срещата и логично поведе в резултата още в 5-та минута. Валери Божинов прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Андрю Хог, след като овладя топката след пас на Стилиян Петров. Само минута по-рано полузащитникът на "Астън Вила" можеше да се разпише, но при добавката вратарят Хог спаси. Преди това Бербатов подаде на Божинов, но и неговият удар беше блокиран. В 10-та минута и малтийците създадоха първата си възможност, но вратарят ни Николай Михайлов спаси удара на Джейми Пейс. В 19-ата минута Димитър Бербатов улучи страничната греда след пас на Стилиян Петров, а в следващата минута попадение на Валери Божинов беше отменен заради засада. След това два пъти Димитър Бербатов пропусна, като най-напред не успя да прехвърли вратаря. В 31-та минута след чудесен пас на Благой Георгиев нападателят на "Манчестър Юнайтед" излезе сам пред вратаря Хог, който обаче
спаси положението. В последните 10 минути на първата част малтийците натиснаха
здраво и създадоха три много добри положения пред нашата врата. Майкъл Мифсуд и на два пъти Джейми Пейс не успяха да накажат вратаря Михайлов, който беше затруднен от грешка на Веселин Минев.

Минута след началото на второто полувреме нашата защита отново сбърка и Мифсуд се разписа във вратата на Димитър Иванков. В следващите 20 минути мачът вървеше трудно за българите, но след това те наложиха волята си и за седем минути реализираха три гола. Два пъти се разписа Димитър Бербатов и веднъж Благой Георгиев от фаул. Бербатов вкара за 2:1 в 75-та минута след
центриране на Иван Бандаловски и сваляне на топката с глава от Валери Домовчийски. В 80-та минута Благой Георгиев покачи на 3:1 след перфектно изпълнение на фаул от границата на наказателното поле. Две минути след това Бербатов вкара за 4:1 и своя 48-и гол с националната фланелка.

Малта - България - 1:4
0:1 Валери Божинов 5'
1:1 Майкъл Мифсуд 46'
1:2 Димитър Бербатов 75'
1:3 Благой Георгиев 80'
1:4 Димитър Бербатов 82'

Състави:

Малта: Андрю Хог, Клейтън Фаила (46' - Шон Баяда), Брайън
Сайд, Андрей Агиус, Райън Фенек (62' - Пол Фенек), Родерик Брифа,
Майкъл Мифсуд, Даниел Богданович (70' - Джилбърт Агиус), Стив
Безина, Кемин Самут (54' - Едуард Ерера), Джейми Пейс (81' - Джордж
Малия)
България: Николай Михайлов (46' - Димитър Иванков), Станислав
Манолев (63' - Иван Стоянов), Станислав Ангелов, Веселин Минев,
Живко Миланов, Стилиян Петров (46' - Валери Домовчийски), Георги
Сърмов, Чавдар Янков, Благой Георгиев (84' - Иво Иванов), Димитър
Бербатов (85' - Димитър Рангелов), Валери Божинов (46' - Иван
Бандаловски)

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна