Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещу кмета на Пазарджик е подаден сигнал в ДАНС

Собственикът на основния превозвач на Пазарджик Ангел Батаклиев е подал сигнал в ДАНС срещу кмета на града Тодор Попов. Батаклиев твърди, че е бил изнудван от Попов със SMS, в който чрез кодови думи му е бил поискан подкуп, за да може да упражнява транспортната си дейност. Преди дни кметът заяви, че предсрочно прекратява договора с транспортните фирми на Батаклиев.
SMS-ът е от декември миналата година.

На пресконференция днес Ангел Батаклиев раздаде разпечатка и снимка на съобщението, който звучи така: "до обяд донеси 10 пури, да ги..."
Ангел Батаклиев: Аз искам да ви попитам, вие сигурно по-добре познавате от мен г-н Попов, вие виждали ли сте го той да пуши пури? Има и много скъпи пури, които са ръчно изработени, има различни марки пури. Аз не съм пушач и не съм разбирател, но явно той знае. Не можах да се снабдя с такива пури, които бяха доста скъпи, а пък и тази марка не се продава в България. Тук вече се прекалява със злоупотребата с власт.

По неофициална информация една пура струва 10 000 лв. Кметът Тодор Попов отказа да коментира обвиненията на Ангел Батаклиев.

По публикацията работи: Невена Петрова - кор. на БНР в Пазарджик
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна