Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна третото заседание на делото срещу Хосни Мубарак

Хосни Мубарак по време на второто съдебно заседание
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Египетски съд започна третото заседание по делото срещу бившия президент на Египет Хосни Мубарак. Очаква се висши полицейски служители да станат първите свидетели по делото, съобщил за Ройтерс свидетел в съдебната зала.

Мубарак, който е хоспитализиран от април, пристигнал в съдебната зала малко преди началото на заседанието и е бил внесен на количка в клетката, където стоят обвиняемите по делото. Бившият държавен глава е бил докаран до съда с хеликоптер. Това е същият начин, по който той пристигна за първите две заседания на 3-ти и 15-ти Август.

Египетската държавна телевизия съобщи, че двамата сина на Мубарак - Алаа и Гамал, както и други обвиняеми също са пристигнали за заседанието.

Съдията по делото забрани телевизионни камери да бъдат разполагани в залата. Предишните две заседания обаче бяха предавани по телевизията и показаха Мубарак, лежащ на болнично легло вътре в клетката на обвиняемите.

Мубарак, на 83 години, е изправен пред обвинения в корупция и убийства на демонстранти по време на протестите през януари и февруари, които го свалиха от власт.

По публикацията работи: Ройтерс / Мария Петрова - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени