Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международният технически панаир в Пловдив отвори врати

Снимка: Кремена Данева

От 24-ти до 29-и септември в Пловдив се провежда Международният технически панаир. В изложението, което отбелязва и 120 години от създаването си, участват експонати на над 1250 компании от 43 държави. Фирмите са със 127 повече, отколкото миналата година, отбеляза премиерът Бойко Борисов при откриването. Той заяви, че заслуга за интереса имат добрият мениджмънт на изложението и фискалната политика на страната, която буди уважение в света. Премиерът изрази увереност, че благоприятната обстановка в страната ще привлече нови инвеститори.

Десет са браншовите изложби на тазгодишния Есенен панаир. Машиностроенето, енергетиката, екологията, управлението на водите, строителството и секторът възобновяеми енергийни източници са представени най-силно като отражение на цялостната тенденция за развитие на индустрията.

Деловата програма ще фокусира вниманието на посетителите върху зелената икономика, върховите технологии, подобряването на условията за бизнес в България и амбицията на българските фирми да създават нови разработки.

Гост е президентът на Международната асоциация на изложбената индустрия Ари Бриенен, който ще се включи и в проявите, свързани с отбелязването на 120-годишнината на Националния изложбен център на България.

По публикацията работи: Кремена Данева – кор. на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна