Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Митева с четири медала, а ансамбълът с още два от финалите на отделните уреди в Москва

Снимка: БФХГ

Силвия Митева спечели още четири медала от финалите на отделните уреди на турнира по художествена гимнастика от сериите Гран При в Москва. Най-добрата ни гимнастичка се окичи със сребърните отличия за изпълненията си на бухалки и лента и с бронзови за тези на обръч и топка. Три първи места - на обръч, на топка и на бухалки  спечели представителката на домакините Маргарита Мамун. На лента първа е отново рускиня - Дария Сварковская=

Ансамбълът – жени  пък се нареди трети в двата финала на отделните уреди. Възпитаничките на Ина Ананиева - Ренета Камберова, Християна Тодорова, Елена Тодорова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска и Цветелина Стоянова извоюваха бронзови медали за съчетанията си с пет чифта бухалки и с ленти и топки, като и при двете изпълнения останаха след съставите на Русия и Украйна.

Ансамбълът ни за девойки се класира четвърти във финала на пет обръча. В международния турнир Кристина Ташева е трета в многобоя, а Анастасия Киссе е с втори резултат, но извън класирането, защото всяка страна има право само на една гимнастичка.

Следващата седмица Силвия Митева ще участва в турнира от виригата Гран При в Холон (Израел).

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени