Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АДФИ: Проблемни обществени поръчки за близо 37 милиона лева на ЕНЕРГО-ПРО

Снимка: Архив

През 2011-а и 2012-а година електроразпределителното дружество ЕНЕРГО-ПРО не е провело или неоснователно е провело обществени поръчки на стойност близо 37 милиона и 260 хиляди лева. Данните са на Агенцията за държавна финансова инспекция за второто тримесечие на годината.

За дружеството EVN непроведените или неоснователно проведените обществени поръчки през 2011-а и 2012-а година са били на стойност 962 хиляди лева, показват данните на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Припомняме, че третото енергоразпределително дружество ЧЕЗ беше проверено през първото тримесечие и там непроведени според процедурата бяха 9 обществени поръчки през 2011-а за повече от 570 хиляди лева.

Проверката от април до юни на Агенцията показва, че в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН стойността на проблемните обществени поръчки от 2007-а до 2009-а година е около 540 хиляди лева.

17 милиона лева е стойността на поръчките, проведени неоснователно в Българската национална телевизия от 2004-та до 2010-а година. Нарушение за 80 хиляди лева Агецията е открила и при договорите от 2010-а година за ремонт на части от Софийския университет.

Особено внимание инспекцията е отделила на болници и медицински центрове в страната, за които също са установени проблемни обществени поръчки. Проверките на здравни заведения са заложени и в плана на Агенцията за държавна финансова инспекция до края на годината.

По публикацията работи: Велина Сашева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна