Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Устойчиво потребление по време на криза

• Конференция „Устойчиво потребление по време на криза” в Копенхаген, с която  Европейският икономически и социален комитет отбеляза 14-годишнина на Европейския ден на потребителите.
• Кръгла маса „Европейски и национални политики за гарантиране развитието на жените в предприемачеството и на пазара на труда”, организирана от Информационното бюро на Европейския парламент в България и Българската търговско-промишлена палата, в която участваха евродепутатките Мария Неделчева и д-р Антония Първанова.
• Международна конференция „Комунистическите режими в Източна Европа - надежди, разочарования, равносметка” във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, организирана по програма „Европа за гражданите” с участието на 25 от най-големите специалисти по история на близкото минало от България, Румъния, Германия и Унгария.
• Двугодишен проект на Столичната община по Оперативна програма „Регионално развитие” за провеждане на иновативни културни събития.
• Проект „Трансмариска - древното начало на Тутракан” на община Тутракан, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие, за реставрация на пет къщи в „Рибарската махала”, настилане с калдъръм на главната улица в архитектурния резерват, реставрация на част от Римската крепостна стена, както и монтиране на  художествено осветление и звукови ефекти около всички исторически обекти в крайбрежната част на града. 
• „Моята Европа” - д-р Иван Несторов
• „География на музиката на Европа” - Международен музикален карнавал в Бенш, Белгия.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени