Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Датска туристка стана жертва на групово изнасилване в Индия

Индия хора улица
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Датска туристка беше групово изнасилена и ограбена в Делхи, съобщиха световните агенции. 51-годишната жена била нападната от осмина мъже, след като се загубила в индийската столица и започнала да търси помощ от местните хора, за да се прибере в хотела си.

Според полицията жената, която отпътувала за родината си, отказала да й бъде направен медицински преглед. Органите на реда са задържали 15 мъже за разпит.

Това е поредното тежко сексуално престъпление в Индия. Миналата година жертва на сексуално насилие станаха и други чужденки, включително американка и швейцарка, което доведе до отлив на чуждестранни туристи от Индия, коментира лидерът на женската партия Шоба Ойха: Наистина е много неприятно, че в страната ни се случват такива инциденти, защото те я представят в много лоша светлина и хората започнаха да коментират, че Индия се е превърнала в световна столица на изнасилванията.

Сексуалното насилие над жени привлече общественото внимание в Индия особено силно след груповото изнасилване и смъртта на студентка в Делхи през декември 2012 г.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна