Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пълен картбланш на селекцията в "Ботев" Враца

"Целта пред отбора е оставане при професионалистите", смятат Цветанов и Величков
Снимка: Жоро Александров

Изпълнителният директор на "Ботев" /Враца/ Валери Цветанов обяви, че треньорският щаб, начело с Бойко Величков, има пълен картбланш за селекцията. Той припомни, че старши треньорът има цялата власт, но носи и пълната отговорност за хората, които привлича или освобождава от отбора. Целта пред отбора, според Цветанов, е оставане при професионалистите.

"Заради голямото текучество на футболисти и треньори през последните месеци, ще се наложи да градим нов отбор. Знаете, че това не е лесно. Нов отбор не се прави за месец или два", предупреди Цветанов.

"Ще бъде много трудно на треньорския щаб, както и на нас като ръководство, но ще направим всичко възможно за да изпълним нашата цел, а именно оставане в професионалния футбол и то категорично, а не да треперим до последния момент", коментира Цветанов.

Изпълнителният директор на "Ботев" обеща, че ръководството ще назовава конкретни имена в селекцията, само когато те подпишат договори с клуба. Това е и една от причините никой от "Ботев" да не коментира още колко играчи ще идват на проби в отбора.

"Ще идват много хора, защото имаме нужда от 8-10 човека. Кои ще са те - ще научите, когато подпишат договори", обеща старши треньорът Бойко Величков.

В тренировките на врачани се включи Емануил Борисов, който за последно игра за "Ботев" /Козлодуй/. В първия състав са привлечени и няколко юноши от школата, сред които Найджъл Яниславов, Кирил Иванов и Петър Кенашки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна