Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на „Уимбълдън“

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на „Уимбълдън“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за първи път в кариерата си на осминафиналите на Откритото първенство по тенис във Великобритания, след като отстрани украинеца Александър Долгополов с резултат 6:7, 6:4, 2:6, 6:4, 6:1.

Следващият съперник на българина е изненадата на турнира до този момент Леонардо Майер. Преди да срещне Димитров за първи път в своята кариера, аржентинецът отстрани последователно италианеца Андреас Сепи, кипъреца Маркос Багдатис и руснака Андрей Кузнецов. Майер няма спечелени титли до момента, а освен това има четири участия на "Уимбълдън", като сегашното е най-продължително за него.

Класирането за осминафинал означава и спечелването на 180 точки, които ще го изкачат над Ернестс Гулбис в ранглистата и към днешна дата е №11 в света, само на пет точки от десетия Джон Иснър. Реално в битката за място в "Топ 10" след края на “Уимбълдън“ остават трима сериозни кандидати в лицето на Димитров, Нишикори и Иснър.

Най-доброто постижение на Григор Димитров на турнирите от Големия Шлем, бе на тазгодишното Открито първенство на Австралия, където стигна до четвъртфиналите.

В този двубой се наложи да се боря много и да защитавам амбициите си за продължаване напред в турнира. Александър е невероятен боец, най-вече на трева. Неговите подавания от сервис са просто страхотни и аз нямаше как да му се противопоставя в началото на срещата. В края обаче аз бях по-силен, благодарение на тренировките. Не бях съвсем на ниво, но се борих, пробих го на два пъти и се класирах напред. Щастлив съм от това, каза Димитров. Тренировките с Роджър Рашид дават резултат, а и той ми вдъхва увереност. Знаете, че когато играта ти не върви, трябва да разчиташ и на това. Постигнах първата си цел - да играя и през втората седмица, което ме кара да се вълнувам много, добави българинът.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна