Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново ще вали в София, обявен е жълт код за бури в редица области

Снимка: БГНЕС

Жълт код за опасност от гръмотевични бури, валежи и градушки, е обявен за днес в областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново.

55 сгради на училища и детски градини в София имат течове след градушката във вторник , съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Описани са щети по десетки коли на градския транспорт.
В прогнозата, получена в пожарната служба, не е имало предупреждение за градушка, каза за "Хоризонт" комисар Васил Василев, заместник-началник на службата.

Днес се очаква да бъде оповестена точната сума на щетите от бедствието в област Монтана, която по предварителни данни възлиза на около 1 милион лева.

Във връзка с прогнозата за времето за развитие на купесто-дъждовна облачност и вятър от Столичната община напомнят на гражданите да бъдат внимателни. Според БАН след обяд и през нощта срещу петък ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вероятността от буря около обяд е 43%.

От общината призовават при силен вятър и буря хората да избягват да бъдат на открито или под козирки или тераси на сгради. Опасно е да се стои в близост до електропреносна мрежа и стълбове с високо напрежение. Добре е гражданите да изчакат преминаването на бурята в закрити помещения, както и да обезопасят незакрепени предмети по балконите на жилищата или офисите си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна