Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Иванов: Ахмед Доган върна каузата в политиката на ДПС

С речта си Ахмед Доган върна каузата в политиката на ДПС, а това е сигнал и обръщение и към другите политически лидери. Това каза в предаването „Неделя 150“ Димитър Иванов, издател на вестник „Земя“. Местан винаги е светел с отразена светлина от Ахмед Доган. Доган е Доган и Местан никога не е имал качествата да бъде Доган, коментира Иванов:

Макар и остро и неочаквано, това изказване връща към една нормалност в политическия живот, защото най-после се появява една кауза в многоговорененето и разноговорененето на политическите партии, които се бяха затворили в собствените си проблеми и не поглеждаха нито в национален, нито в регионален, нито в глобален план, а Доган го направи в една кратка реч.

Димитър Иванов изрази мнението, че в преобладаващите обществени кръгове тезите от речта на Ахмед Доган се посрещат с разбиране и с одобрение и че тезите на почетния председател на ДПС са стратегическа визия, от която той не е отстъпвал никога досега:

Доган винаги е налагал тезата за мултикултурна и мултиетническа заедност и изказването му предопределя залеза на всички като Местан, които се опитват да променят това.

Тезите на Доган са в полза на България дори поради факта, че чуждестранни високопоставени политически лица се обаждат да търсят подкрепа за Местан, подчерта още анализаторът. Той определи това като тежък гаф и кризисен пи ар.

Позицията на Димитър Иванов в подробности можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна