Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Московски: Корупционната схема в Автомобилна администрация е действала от началото на 2015 г.

Снимка: БГНЕС

Корупционната схема в Автомобилна администрация е започнала да действа от началото на 2015 година. Това съобщи във Варна министърът на транспорта Ивайло Московски. Той каза още, че е готов да бъде разпитан по случая и ще съдейства на разследващите. Що се отнася до издадените по незаконен начин шофьорски книжки Ивайло Московски обясни:

Това е един процес, който в понеделник ще започне. Колегите съвместно с Автомобилна администрация, нашето министерство и колегите от МВР ще направят анализ. Става въпрос за над 500 протокола и ще отнеме вероятно известно време да се прецени по тези протоколи, каква част от изпитите, каква част от издадените удостоверения ще трябва да бъдат анулирани и отнети. Предстои от понеделник да работи министерството с колеги от МВР. На база на информацията, която сме получили от Специализираната прокуратура, имаме писмо от тях, което ни дава по-голяма яснота за обхвата, регионалните дирекции, за които става въпрос и проведените изпити, за да можем, все пак и ние да се ориентираме точно по кои протоколи да започнем да работим.

Министър Московски каза още, че до момента няма информация за участие на служители от ДАИ-Варна в схемата. Според Московски обединяването на транспортните асоциации в единен бранш би дало възможност подобно на практиката в други западни страни, на бранша да се възложи издаването на лицензи и разрешителни, което ще въпрепятства корупционните схеми. Стана ясно още, че след 10 дни в морската столица ще пристигне министърът на транспорта на Катар, който проявява интерес за сътрудничество с пристанище Варна. В Катар в момента се изгражда най-голямото пристанище в света.


 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна