Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пенсионерският клуб в столичния район "Слатина“ получи караоке уредба

Снимка: Евелина Стоянова

Пенсионерският клуб в столичния район "Слатина“ получи караоке уредба, подарък от районната администрация. Така пенсионерите ще са по-сигурни, че се подготвят добре за участие в 11-ото издание на прегледа на пенсионерското творчество, за което се подготвят от месеци. Пенсионерският клуб е смисъл в живота на много от членовете му.

Те са "Витошки лалета“ – колектив за планинарски песни. Събират се всеки понеделник и пеят заедно най-малко по един час. Условието да бъдеш приет в колектива за пенсионерски песни "Витошки лалета“, който е на територията на район "Слатина“, е да си член на туристическо дружество, разказва Лилия Великденова:

Колектив по интереси към СП 2 и СП 4. Това е пенсионерският клуб "Съюз на пенсионерите в страната“ и си имаме стандартни песни, които подготвяме за прегледи. "Витошки лалета“ преди три години се създаде като колектив за планинарски песни, но ние нямахме музика, т.е. нямахме акомпанимент и мечтата ни беше да имаме музикален съпровод. Тази мечта вече се сбъдна.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Евелина Стоянова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна