Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Хубчев прави промени в националния отбор

Петър Хубчев: Да си национален селекционер е престиж, по-високо е само небето
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Петър Хубчев обеща промени в състава за утрешната световна квалификация от четвъртия кръг в първа група на зона "Европа" срещу състава на Беларус. Срещата е от 19.00 часа на стадион "Васил Левски" в София.

Ще има промени, не знам колко ще са те. До този момент никой не е упражнявал натиск върху мен. Нито ми е поставяна цел да класирам отбора, нито нищо. Ако не бях видял качества в тези момчета, нямаше да се съглася. Трябва само да премахнем този страх в отбора. Като чухме резултата вчера Франция - Швеция (2:1), трябва да направим всичко възможно ние да станем с 6 точки, каза Хубчев. Според него стилът на игра на тима на Беларус не се променя.

Много хора твърдят, че основният ни проблем е защитата. Факт е, щом имаме проблем отзад, значи има проблем целият отбор. Изключително доволен съм от старанието на отбора в тренировките. Приятно ме изненада. По-трудното е да пренесем това на терена. По принцип на тренировки нямаме проблеми, но мачовете не протичат така, както ни се иска. Това ще е задачата, дано да се получи, каза още Петър Хубчев. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени