Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Шумен събират коледни кутии за децата от Хитрино и региона

Снимка: БГНЕС

Приемните семейства от община Шумен започват кампания в подкрепа на приемните семейства в Хитрино. Паралелно с това в офиса на куриерската фирма в центъра на шуменския квартал „Дивдядово“ ще бъдат приемани подаръци, които ще бъдат дарени на децата от региона в неравностойно положение.

Хората, които искат да зарадват малчуганите, могат да ги оставят до 23 декември, за да може на Коледа всяко дете да получи подарък. Инициативата с кутиите с подаръци радва деца в неравностойно положение не за първи път, разказа за "Хоризонт" Гинка Илиева, координатор към Националната мрежа за приемна грижа:

Миналата година три хиляди кутии от добри хора пристигнаха от цяла България и ние ги раздадохме на деца от бедни семейства.

В обикновена кутия от обувки желаещите да дарят на децата от региона могат да подредят играчки, лакомства, книжки, пособия за рисуване, да ги опаковат празнично и да посочат върху етикет подходяща възраст и пол на детето, на което ще бъдат подарени. Гинка Илиева апелира хората да не слагат в кутиите стари дрехи и използвани играчки:

Нека всичко да е ново. Може да е малко, но от сърце.

Имаме идея да зарадваме и децата, които на Коледа ще бъдат в болниците, да ги зарадваме и насърчим, допълни още Илиева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна