Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексей Петров: Европейското по карате за младежи в София е уникално

То е началото на олимпийския път към Токио за това поколение, смята Петров

Снимка: БГНЕС

1200 състезатели от 50 държави ще спорят за разпределението на медалите на Европейското първенство по карате младежи и девойки до 21 години, което ще се проведе от петък до неделя в Арена Армеец. В надпреварата България ще бъде представена от 28 състезатели.

Предстоящото европейско първенство е много важно, защото това поколение ще се намеси в разпределението на медалите на всички големи форуми, включително и на Олимпийските игри в Токио през 2020, сподели президентът на БНФ карате доц. д-р Алексей Петров.

По време на шампионата в София ще заседава и Изпълнителният комитет на Световната федерация по карате, за да определи олимпийските категории, правилника по който ще се печелят точки да спечелването на квоти, както всички останали детайли, свързани с олимпийския дебют на карате Игрите в Токио през 2020 година.

Много съм доволна, че съм начело на този отбор и че имам такива страхотни състезатели, които са големи спортисти. Вече две години работя с тях и ви гарантирам сега, в този момент, че след 2-3 години ще имате големи шампиони. Работихме много, минахме през големи трудности, но сме готови за това европейско. Мога да ви кажа, че петък, събота и неделя ще ви дадем повод да се гордеете, че сте българи. Освен това ви гарантирам, че България ще има поне един или двама състезатели на олимпийските игри в Токио през 2020 година, допълни старши треньорът на националния отбор Роксанда Атанасов. Сръбкинята е начало на държавният ни тим от две години и има амбицията да класира един или двама състезатели на Игрите в Япония.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна