Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ювентус" обърна "Монако", Игуаин бележи головете

Гонсало Игуаин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Ювентус" направи голяма крачка за класиране на финала в Шампионската лига по футбол. "Старата госпожа" победи "Монако" с 2:0 като гост в първи мач от полуфиналната фаза.

В герой на гостите се превърна Гонсало Игуаин, който заби и двата гола за успеха. След четвърт час игра домакините създадоха първата опасност пред вратата на Джанлуиджи Буфон. Новият суперталант на френския футбол Килиан Мбапе стреля коварно след пробив на Дирар, но ветеранът с вещина изби.

В 29-ата минута перфектна контраата на гостите свали неподготвена противниковата защита. Дибала и Дани Алвес размениха пасове, а бразилецът стигна до пеналта и с технично, с пета, изведе Гонсало Игуаин на стрелкова позиция. Таранът завърши по перфектен начин и опъна мрежата за 0:1.

В 54-ата минута Лемар сгреши детински и позволи на Маркизио да му отнеме топката в опасна близост до вратата на домакините. Италианецът напредна и излезе сам срещу Даниел Субашич, вратарят обаче спаси с тяло силния шут.

Пет минути по-късно обаче нищо не можеше да спаси домакините. Бакайоко се забави, Дани Алвес и Дибала му отнеха топката. Аржентинецът подаде на бразилеца, който центрира остро в наказателното поле, а там Игуаин се хвърли с плонж и засече топката, за да я прати в мрежата за 0:2.

Най-чистото положение се откри през Валер Жермен в добавеното време на срещата. Резервата засече с глава перфектно центриране на Моутиньо от фаул, но Буфон с мъка изби над гредата в корнер.

В спор за трофея "Ювентус" по всяка вероятност ще се изправи срещу "Реал" (Мадрид). "Реал" вчера победи "Атлетико" с 3:0.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна