Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров: Вече съм добре

Григор Димитров
Снимка: Sportal

Тенисистът Григор Димитров заяви, че се чувства по-добре и е почти напълно готов за игра.

26-годишният Димитров от утре ще падне от четвърто на пето място в световната ранглиста след отказа да защитава титлата си на турнира в София заради травма на рамото.

Той ще се завърне на корта на започващия утре турнир в Ротердам, където в първия кръг ще играе срещу японеца Юичи Сугита.

"Рамото ми се възстановява, става все по-добре и по-добре. Почти на 100 процента съм. Успях да тренирам в последните 5-6 дни.

Сервисът ми бавно възвръща скоростта си Радвам се, че се завръщам на корта, особено тук в Ротердам, където играх в един от първите ми турнири като професионалист.

Не гледам твърде напред. Ще играя мач за мач",  коментира Димитров.

Той обяви, че целта му е да подобри представянето си в турнирите, в които не е постигнал добри резултати през миналия сезон.

"Искам да постигна по-добри резултати на турнирите, в които не играх добре през миналата година. Искам да се представя по-силно в турнирите от Големия шлем.

Това е приоритетът на всеки топ играч. През миналата година направих много хубави неща на и извън корта, бях по-постоянен и играх по-силно в големите мачове, също така печелех и оспорваните срещи.

Когато събереш всички тези компоненти, нещата се получават. Бях малко изненадан от себе си през 2017 година, но физически се чувствах готов да се боря", добави той. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени