Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Върба: Нямахме късмет

Павел Върба
Снимка: ПФК Лудогерц

Треньорът на Лудогорец Павел Върба оправда с липсата на късмет отпадането на тима му от турнира за Купата на България. "Орлите" загубиха гостуването си на Левски с 5:6 след изпълнение на дузпи, след като редовното време завърши 0:0. В 90-та минута обаче Драгош Григоре пропусна дузпа. 

"Не спечелихме, защото изпуснахме дузпа в последните секунди. Преди това имахме и други възможности. Въпреки това, направихме добър, интересен мач, в който имаше темпо и положения. Не ни стигна късмет, пропускаме положения, липсваше ни точност", заяви чешкият наставник на Лудогорец.

Вратарят на тима от Разград Владислав Стоянов пък добави, че още с първите изпълнения на футболистите на Левски при дузпите е усетил "накъде върви мачът".

 "Добре се чувствам, щом изкарах 120 минути и дузпи. Чувствам се перфектно, за жалост загубихме днес. Дузпите са с голяма доза късмет, а и футболистите на Левски изпълниха много добри удари. Още с първите няколко усетих накъде върви мачът.

Не се случва за първи път да отпаднем за купата. Остана ни първенството и се надявам да бъдем пределно мотивирани, ако може и да го решим възможно най-рано. Нивото в отбора е високо и това се видя още срещу Интер. Определено обаче има още неща, които Върба ще промени, за да играе отборът по неговия начин. Той е доказано име и само от тренировките разбирам как е натрупал толкова успехи.

Не съм изненадан от поведението на Левски. Очаквах да играят по този начин. Адмирации за тях, заслужаваха да продължат напред", каза Владо Стоянов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени