Класическите бири са чудесни за освежаване, но интересните вкусове могат да се търсят при крафт бирите.
Това мнение споделя с Родио София собственика на една от първите крафт пивоварни в България - Георги Христов.
В биографията му със сигурност вече е изписано: От експерименти на терасата преди 5-6 години до производството на средно 2000 литра на месец, което за крафт бира изобщо не е малко, износ за редица европейски страни и дори място в една от големите вериги хипермаркети.
„Най-хубавото е, че вече има много крафт пивоварни, и то не само в най-големите градове“, допълва Христов. И описва с думи екзотичната бира, наречена „Свободна любов“.
Въпреки че и любителят-ценител би казал: Бирата не се описва, а пие...
Самият Георги Христов непрекъснато подобрява рецептите, миксира съставки и смело експериментира с тях, а в крайна сметка резултатът е наистина впечатляващ като вкусово и стилово разнообразие. Една от последните любопитни иновации обаче е с участието на учени от лаборатория CASI от Биологическия факултет към Софийския университет и е бира с Лактобацилус булгарикус, още по-здравословно пиво, богато на пробиотици, живи бактерии, с червеникав оттенък, придобит от доматите и ликопена.