Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алкарас пропуска турнира в "Куинс клъб"

Карлос Алкарас
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанецът Карлос Алкарас ще пропусне турнира на трева в "Куинс клъб" в Лондон следващата седмица заради лека травма на лакътя, обяви 19-годишният тенисист. Там ще участва Григор Димитров, който е шампион от 2014 година.

Алкарас, който направи сензация в света на тениса тази година, достигна четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция миналия месец. Така той стана най-младият играч от 29 години, достигнал до два четвъртфинала от Големия шлем, след като се класира за същат фаза и на Откритото първенство на САЩ в края на миналата година.

"Както всички знаете, бях много развълнуван да играя в Лондон, но заради лек проблем с лакътя няма да мога. Надявам се да бъда там през 2023 година. Ще се видим в Обединеното кралство след няколко дни!", написа в Туитър номер 7 в световната ранглиста.

алкарас трябваше да бъде водач в схемата, но след неговия отказ поставен под №1 ще бъде финалистът от "Ролан Гарос" Каспер Рууд от Норвегия, а втори ще е победителят в "Куинс клъб" през 2021 година Матео Беретини от Италия. 

Тийнейджърът ще играе направо на Уимбълдън, който започва на 27 юни в Лондон.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна