Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двудневен форум събира студенти и компании във ФМИ на СУ

Снимки: ФМИ, архив

"Знам и искам да го докажа" е мотото на Кариерния форум, организиран на 28 и 29 май 2024 г. от Кариерния център на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет, съвместно с Фондация "ФМИ Иновации и Образование".

Форумът е отворен към всички студенти, които искат да се развиват в сферата на информационните технологии. А и не само към студентите, уточни пред БНР-Радио София деканът на ФМИ проф. д-р Мая Стоянова:
"Посещават го и ученици. Идват и много фирми, които предлагат стажантски програми за летния период. Разнообразието е голямо. Интересът нараства. IT специалностите винаги са много търсени. Нашите студенти са много харесвани от компаниите."


След стажовете някои от фирмите предлагат и работа, но почасова.

"Разбрали сме се, че работата на студентите при тях трябва де и в помощ на образованието, а не обратното", допълни със строга усмивка проф. Стоянова.

Част от компаниите ще бъдат само в единия от дните на форума, уточни заместник-деканът „Връзки с външни организации“ проф. д-р Милен Петров. Освен това ще присъстват и представители на партньори (като БАН), както и институти (например GATE).

Кариерният форум се открива на 28 май от 10 ч в двора на ФМИ.

Чуйте повече по темата в звуковия файл.


По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна