Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха оранжерия за отглеждане на марихуана в авренското село Садово

Криминалисти от Областната дирекция на МВР във Варна разкриха оранжерия за отглеждане на марихуана. Иззети са 80 конопени растения и около 20 кг. суха, зелена тревиста маса. За срок до 24 часа е задържан 46-годишен мъж. 

Специализираната полицейска операция беше проведена рано тази сутрин от служители на ОДМВР-Варна. Полицейските екипи предприели претърсване в имот в с. Садово, община Аврен. Там, в къщата на задържания, се натъкнали на изградена  високотехнологична оранжерия за отглеждане на марихуана. Открито е и отделно помещение, пригодено за сушилня на продукцията. Иззети са приблизително 80 растения от рода на конопа в последна фаза на растеж и около 20 килограма суха тревиста маса, както и климатици, генератори, система за вентилация. Нарушителят на закона, 46-годишен варненец с инициали С.Й., криминално проявен – за кражби, е  задържан за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават, образувано е досъдебно производство. 

Разследването се води от Окръжната прокуратура във Варна. Предстои анализ на всички доказателства с оглед привличане към наказателна отговорност, поясниха от пресцентъра на институцията. 





БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна